١٤٠٣/١١/٢٨ ١٢:٢٤ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٨٨٦
توسط اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی ایران،
مراسم تقدیر از مهندس نعمت زاده، پدر توسعه صنعت پتروشیمی ایران برگزار شد
روز گذشته در طی مراسمی در اتاق بازرگانی ایران تقدیری به همت اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی از مهندس محمدرضا نعمت زاده صورت گرفت که در این مراسم از او به عنوان پدر توسعه صنعت پتروشیمی یاد شد.
به گزارش خبرنگار بازار انرژی، این مراسم یا حضور بیژن زنگنه وزیر سابق نفت، عباس زاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران اسیق شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
پیزن زنگنه در ابتدای این مراسم طی سخنانی گفت: بیژن نامدار زنگنه در این مراسم با بیان اینکه نعمت زاده همه عمر مفید خود را صرف خدمت به مردم و جمهوری اسلامی کرده است، اظهار داشت: بنده با مدیران زیادی تماس داشتم و از خیلی مدیران ارزیابی دارم، نعمت زاده از برجسته ترین و خدمتگزارترین مدیران بود که نمی توان خدمات شایسته او را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه او بدون اغراق خدمتگزار بزرگ کشور است، افزود: بنده ۲۱ سال سابقه همکاری مدیریتی دارم و در سال ۶۱ بعنوان وزیر نیرو معرفی شدم در آن زمان جزو اولین اقدامات بنده بکارگیری نعمت زاده بعنوان مدیریت توانیر بود او تا زمان دولت هاشمی مدیر بود و بعد از آن هم که بعنوان وزیر صنعت منصوب شد باهم همکاری ویژه ای داشتیم.
وزیر پیشین نفت گفت: زمانی که بنده در دولت خاتمی به عنوان وزیر نفت منصوب شدم، نعمت زاده به سمت مدیر عامل پتروشیمی منصوب شد به طوری که با حضور او جهش بزرگی در صنعت پتروشیمی داشتیم و در عمل تولید چند برابر شد.
وی با بیان اینکه در زمان مدیریت نعمت زاده درخشان‌ترین دوره پتروشیمی رقم خورد، گفت: او شخصا پروژه محور است و با جسارتی که دارد و علاقمند به ایران است و همین منجر به جهش پتروشیمی در زمان مدیریت او شد
زنگنه فضای ایجاد شده در دولت اصلاحات را نیز دلیل مهمی بر عملکرد مثبت نعمت زاده در حوزه پتروشیمی دانست.
وی بیان کرد: زمان دولت اصلاحات توسعه پتروشیمی از یک میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار رسید که دلیل آن فضای مثبت سیاسی  آن زمان بود.
وزیر پیشین نفت از خصوصی سازی‌های صنعت پتروشیمی انتقاد کرد و گفت: خصوصی‌سازی این صنعت که در زمان دولت احمدی نژاد کلید خورد موجب نابودی پتروشیمی و خسارت‌های فراوان شد.
وی همچنین راه اندازی خط اتیلن غرب را از جمله اقدامات مهم در حوزه پتروشیمی در زمان مدیریت نعمت زاده برشمرد. رئیس اتاق ایران در مراسم بزرگداشت محمدرضا نعمت‌زاده:
نعمت‌زاده دولتمردی که حامی واقعی بخش خصوصی است
صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران در مراسم بزرگداشت آقای محمدرضا نعمت‌‌زاده از ایشان به عنوان فردی عملگرا که بر اساس عقلانیت جلو می‌رود، یاد کرد و گفت: او همواره حامی بخش خصوصی بوده و تفکر کارآفرینی را هیچ‌گاه کنار نگذاشته است.
رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که آقای نعمت‌زاده یکی از دولتمردانی است که عقلانیت و عملگرایی در ایشان متجلی است، تاکید کرد: ایشان با بیش از چهار دهه فعالیت مستمر و بی‌وقفه در حوزه‌های مختلف اقتصادی، از جمله وزارت کار، وزارت صنایع و وزارت نفت، نقشی بی‌بدیل در پیشرفت کشور ایفا کرده ‌است.
بنابراین تجلیل از محمدرضا نعمت‌زاده، بزرگ داشتن شخصیتی انعطاف‌پذیر، میانه‌رو با تاب‌آوری بالا است، البته شاید دولتمردان بسیاری در ایران واجد ویژگی‌های عقلانیت و عملگرایی باشند؛ اما دولتمردان و سیاستمدارانی که علاوه بر عقلانیت و عملگرایی، آراسته به خصوصیت‌هایی نظیر تاب‌آوری، انعطاف‌پذیری و میانه‌روی باشند، را باید بیشتر مورد تمجید قرار داد.
حسن‌زاده ا‌دامه داد: او از جمله سیاستمداران و دولتمردان ایرانی است که می‌توان او را سیاستمداری عاقل، عملگرا، میانه‌رو، انعطاف‌پذیر و با تاب‌آوری بالا قلمداد کرد. چنین شخصیتی، حتی اگر با آماج تخریب از سوی افراد تنگ‌نظر نیز مواجه می‌شد؛ اما همواره مسیر را با جدیت و بی‌اعتنا به حاشیه‌ها می‌پیمود.
او از آقای نعمت‌زاده به عنوان شخصیتی مورد اعتماد امام خمینی (ره)و رهبرانقلاب و شخصیت‌های تراز اول نظام یاد کرد گفت: این اعتماد، نشان از توانمندی و صداقت ایشان در انجام وظایف محوله دارد. او در دوران مسئولیت‌های خود، همکاری نزدیکی با مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی داشته‌اند. این همکاری، منجر به تصمیم‌گیری‌های مؤثر و راهبردی در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور شد که آثار آن تا به امروز مشهود است.
رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: مهندس نعمت‌زاده همواره در کوران فعالیت‌های اجرایی حضور داشته حتی در آن زمان که یک سیمان ساده را هم وارد می‌کردیم، او حضور فعالی در این دوران داشت و هیچ‌گاه از مسئولیت شانه خالی نکرده است. او حتی در دوران دولتی که از نظر فکری و مشی سیاسی، با او همسو نبوده است نیز «برای مردم ایران» جانفشانی کرده و مسئولیت نهضت پالایشگاه‌سازی را پذیرفته است.  
حسن‌زا‌ده ادامه داد: در زمانه‌ای که «خلق ثروت» به عنوان یک ارزش دیده نمی‌شد، مهندس نعمت‌زاده دیدگاهی دیگر داشت. او روحیه و تفکر کارآفرینی را هیچ‌گاه کنار نگذاشته و همواره به عنوان فردی پیشرو در حوزه صنعت و کارآفرینی شناخته شده است.  
رئیس اتاق ایران از او به عنوان یک الگوی دولتمردی که همواره حامی بخش خصوصی بوده است یاد کرد و افزود: بسیاری از شهرک‌ها و نواحی صنعتی، میراث دوره مدیریت او به‌شمار می‌رود. آقای نعمت‌زاده با تأکید بر اهمیت این بخش در توسعه اقتصادی کشور، تلاش کرد تا زمینه‌های رشد و شکوفایی آن را فراهم کند و الگویی برای نسل‌های آینده صنعتگران و کارآفرینان کشور شود.
حسن‌زا‌ده یکی از دستاوردهای برجسته آقای نعمت‌زاده را توسعه و تحول صنعت پتروشیمی در ایران دانست که امروز به‌عنوان ستون فقرات تأمین ارز کشور شناخته می‌شود. سایت‌های بزرگ پتروشیمی به‌ویژه در عسلویه و ماهشهر، یادگار ارزشمند دیدگاه‌های بلندمدت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت مهندس نعمت‌زاده بر شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
او در ادامه به فعالیت‌های مهندس نعمت‌زاده در حوزه‌های آموزشی اشاره کرد و افزود: مهندس با حمایت از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها، تلاش کرد تا ارتباط بین صنعت و دانشگاه تقویت و نیروی انسانی متخصص و کارآمد تربیت شود. از جمله فعالیت های ماندگار ایشان، ایجاد مراکز آموزش صنعتی در بخش‌های مختلف است.
 
 
پتروشیمی‌ها از قطعی برق متاثر نشدند
معاون وزیر نفت در این مراسم ضمن تقدیر از یادآوری مهندس نعمت زاده از او به عنوان بازوی حوزه پتروشیمی یاد کرد و عنوان کرد که شرکت ملی صنایع پتروشیمی از حضور مهندس نعمت زاده و تجربیات او همواره بهره مند خواهد شد.
وی در خصوص وضعیت پتروشیمی به ایلنا گفت: برنامه‌ریزی ما برای وضعیت فعلی است، اما اگر محدودیت بین‌المللی برداشته شود، تامین منابع مالی شرکت‌های پتروشیمی تسهیل می‌شود. بهترین آورد ما از لغو تحریم تامین منابع مالی از بانک‌های جهانی، صندوق‌ها و کشورهای دیگر است.
وی درباره چالش‌های صنعت پتروشیمی کشور اظهار داشت: چالش عمده ما در صنعت پتروشیمی این است که باید بتوانیم خوراک صنایع پتروشیمی را تامین و اقتصاد را پایدار کنیم، پایداری اقتصاد برای کل کشور اهیمت دارد و توسعه اقتصادی یکی از موضوعات مهم در آینده پیش رو است، اما قطعا با مشارکت مردم می‌توانیم هر چالشی را پشت سر بگذاریم.
وی درباره تاثیر کمبود و قطع برق و گاز بر روند تولید گفت: در حوزه پتروشیمی از قطعی برق متاثر نمی‌شویم زیرا صنعت پتروشیمی نیروگاه‌هایی را تاسیس کرده و در بسیاری موارد خودتامین است، ولی در تامین گاز برای شرکت‌های پتروشیمی چالش‌هایی داریم که مقرر شده پتروشیمی‌ها در میادین مستقلی که وزارت نفت واگذار می‌کند وورود کنند
مدیر عامل شرکت صنایع ملی ابراز امیداوری کرد که در 2 سال آینده موضوع ناترازی گاز در شرکت‌های پتروشیمی برطرف شود
وی گفت: در حال حاضر، شرکت‌های پتروشیمی 90 میلیون متر مکعب در روز گاز نیاز دارند که نمی‌توانند این میزان را دریافت کنند در افق برنامه هفتم توسعه به 160 میلیون متر مکعب گاز نیاز داریم که برنامه‌ریزی کردیم 70 میلیون متر مکعب را از شبکه فعلی دریافت کنیم و مابقی را شرکت‌های پتروشیمی با مشارکت طرح‌های توسعه میادین و همچنین جمع‌آوری گازهای فلر تامین کنند.
عباس‌زاده درباره تاثیر لغو احتمالی تحریم‌ها بر روند توسعه صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی ما برای وضعیت فعلی است، اما اگر محدودیت بین‌المللی برداشته شود، تامین منابع مالی شرکت‌های پتروشیمی تسهیل می‌شود
وی تاکید کرد: بهترین آورد ما از لغو تحریم تامین منابع مالی از بانک‌های جهانی، صندوق‌ها و کشورهای دیگر است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: اکنون منابع مالی را از داخل کشور، هلدینگ‌ها، فروش محصولات شرکت‌های پتروشیمی و تسهیلات داخلی دریافت می‌کنیم، اکنون 3.5 میلیارد دلار در طرح‌های پتروشیمی هزینه می‌کنیم ظرفیت تقریبا 3.5 میلیون دلار دیگر هم داریم، برنامه این است که بتوانیم سالی 7 میلیارد دلار هزینه کنیم که اکنون تقریبا نصف این میزان از داخل تامین می‌شود.
 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :