١٤٠٤/٠٢/٠١ ٤:٢١ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٩٣٥
وزیر نیرو به سوال خبرنگار "بازار انرژی" پاسخ داد:
صدور 35 هزار مگاوات پروانه برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر ۷۸ هزار مگاوات درخواست برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ثبت شده که از این میزان ۳۵ هزار مگاوات پروانه صادر شده و تلاش می‌کنیم بخش از این ظرفیت را تا تابستان امسال وارد مدار کنیم.
عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، امروز دوشنبه اول اردیبهشت ماه در حاشیه افتتاحیه جشنواره شهید رجایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار بازارانرژی در خصوص وضعیت تولید برق تجدیدپذیرها گفت: یکی از راهکارهای اصلی مقابله با ناترازی برق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و در حال حاضر ۷۸ هزار مگاوات درخواست برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ثبت شده که از این میزان ۳۵ هزار مگاوات پروانه صادر شده و تلاش می‌کنیم بخش از این ظرفیت را تا تابستان امسال وارد مدار کنیم. همچنین تا پایان سال جاری ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد.
وی ادامه داد: هزار نقطه در سراسر کشور برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر شناسایی شده که این مناطق به دلیل نزدیکی به شبکه‌های برق، با کمترین هزینه و زمان به شبکه متصل می‌شوند. در کنار این زیرساخت‌ها، تسهیلات ویژه‌ای نیز برای سرمایه‌گذاران و مجموعه‌های فعال در این حوزه در نظر گرفته شده است.
علی‌آبادی با اشاره به بخشی از این تسهیلات گفت: امکان مصرف برق تولیدی توسط خود مجموعه، فروش برق با نرخ جذاب در تابلوی سبز بورس انرژی و صادرات برق در ایام غیر اوج مصرف، بخشی از امتیازات ویژه برای فعالان حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.
دولت صرفه جویی برق را از خود آغاز کرد
وزیر نیرو گقت: دولت صرفه‌جویی برق را از خود آغاز کرده و تمامی ادارات موظف به تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز از منابع تجدیدپذیر و کاهش مصرف برق هستند. این رویکرد الگویی برای سایر بخش‌ها خواهد بود تا با همراهی و هم‌افزایی، از تنگناهای پیش‌رو در حوزه انرژی عبور کنیم.
وی با اشاره به فاصله محسوس میان تولید و مصرف برق در کشور گفت: ناترازی در صنعت برق یک واقعیت غیرقابل انکار است که ریشه آن در شدت بالای مصرف انرژی، به‌ویژه در بخش خانگی، نهفته است.
وزیر نیرو تاکید کرد: برای مدیریت این وضعیت، برنامه‌های گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفته که هدف اصلی آن بهینه‌سازی مصرف و اصلاح الگوی مصرف به‌خصوص در میان مشترکان پرمصرف است.
وی در همین رابطه تصریح کرد: مصرف برق در ایران نیازمند مدیریت جدی است و بدون همراهی مردم و اجرای سیاست‌های اصلاحی امکان کاهش ناترازی وجود ندارد.
علی‌آبادی با بیان اینکه اقتصاد برق در ایران به اصلاحات جدی نیاز دارد، اظهار داشت: ما در حال تدوین و اجرای سیاست‌هایی هستیم که به واسطه آن فشار اقتصادی افزایش تعرفه‌ها بر دوش مشترکان کم‌مصرف و عادی وارد نشود. در عین حال، باید به این واقعیت اشاره کرد که مشترکان پرمصرف
هرچند تعدادشان زیاد نیست سهم قابل توجهی از مصرف برق را به خود اختصاص داده‌اند و لازم است که به سمت مصرف بهینه سوق داده شوند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال جاری برنامه وزارت نیرو برای کنترل مصرف این دسته از مشترکان صرفاً توصیه‌محور نخواهد بود. دو اقدام مشخص، یکی در حوزه تعرفه‌گذاری و دیگری در حوزه کنترل فنی مصرف برق، در دستور کار است. به این ترتیب، مشترکان پرمصرف یا باید مازاد مصرف خود را از بازار آزاد برق تهیه کنند و یا با تغییر الگوی مصرف به بهینه‌سازی روی آورند.
نقش مهم تغییر ساعت رسمی کشور در مدیریت مصرف انرژی
وزیر نیرو همچنین با اشاره به لایحه دوفوریتی دولت برای بازگشت تغییر ساعت رسمی کشور، اظهار داشت: تغییر ساعت رسمی نقش موثری در کاهش مصرف انرژی دارد و امیدواریم مجلس شورای اسلامی با این لایحه موافقت کند تا گام مهمی در جهت صرفه‌جویی در مصرف برق برداشته شود.

علی‌آبادی همچنین به وضعیت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل شرایط خشکسالی، نیروگاه‌های برق‌آبی با ظرفیت کمتری فعالیت دارند. با این حال در اوج مصرف تابستان تلاش می‌کنیم از این ظرفیت‌ها حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وی در خصوص نیروگاه اتمی بوشهر نیز عنوان کرد: در حال حاضر این نیروگاه به دلیل تعمیرات از مدار خارج است، اما پس از اتمام مراحل تعمیر، مجدداً به شبکه سراسری بازخواهد گشت.
در پایان وزیر نیرو تأکید کرد: دولت صرفه‌جویی را از خود آغاز کرده و تمامی ادارات موظف به تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از منابع تجدیدپذیر و کاهش مصرف برق هستند. این رویکرد الگویی برای سایر بخش‌ها خواهد بود تا با همراهی و هم‌افزایی، از بحران‌های پیش‌رو در حوزه انرژی عبور کنیم.
ناترازی واقعیتی انکار ناپذیر
 وی همچنین در آیین افتتاحیه جشنواره شهید رجایی، طی سخنانی این جشنواره را فرصتی ارزشمند برای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی و ارتقاء استانداردهای خدمت‌رسانی به مردم توصیف کرد و بر لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ بهره‌وری در نظام اداری کشور تأکید کرد.
وزیر نیرو در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه ناترازی در حوزه آب و انرژی، یک واقعیت انکارناپذیر است، اظهار داشت: وزارت نیرو برای عبور از این چالش راهبردی، دو مسیر اصلی را دنبال می‌کند: یکی تمرکز بر افزایش تولید و دیگری مدیریت مصرف. هر دو مسیر، در کنار هم، می‌توانند پایداری منابع را تضمین کنند.
وی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور افزود: شدت مصرف انرژی در ایران که حاصل نسبت انرژی مصرفی به تولید ناخالص داخلی است، بسیار بالا است. این یعنی انرژی زیادی مصرف می‌شود بدون اینکه به تناسب آن، تولید اقتصادی کافی صورت بگیرد. این یک هشدار جدی برای اقتصاد ملی و سیاست‌گذاری در حوزه انرژی است.
علی‌آبادی همچنین با مرور وضعیت منابع آبی کشور گفت: طی ۳۰ سال گذشته، میزان آب تجدیدپذیر از حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد کاهش یافته و این موضوع باعث شده است سرانه آب تجدیدپذیر برای هر فرد از ۶ هزار مترمکعب به حدود ۱۲۰۰ مترمکعب برسد. این آمارها به‌روشنی نشان می‌دهد که وضعیت منابع آبی کشور، مطلوب نیست و نیازمند تغییر رویکردهاست.
وزیر نیرو در ادامه به وضعیت صنعت برق کشور پرداخت و تصریح کرد: در حالی که طی ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر شده، میزان مصرف به بیش از ۲۳ برابر رسیده است. این فاصله، نشان‌دهنده رشد فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیق‌تر آن است.
وی افزود: صنعت برق ایران امروز جزو ۵ کشور برتر جهان از منظر توان تولید است و در ساخت تجهیزات و قطعات، به سطحی از خودکفایی و حتی صادرات رسیده‌ایم که افتخارآفرین است، اما این توان فنی نباید باعث نادیده گرفتن بحران مصرف شود.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در سال جاری با ۳۶ بسته مدیریتی، برنامه‌ریزی دقیقی برای عبور از اوج مصرف تدوین کرده و برای همه بخش‌ها از جمله خانگی، صنعتی و کشاورزی، الگوهای مصرف متناسب با شرایط اقلیمی و منطقه‌ای طراحی کرده است.
به گفته علی‌آبادی، وزارت نیرو متعهد است برق یارانه‌ای را در چارچوب این الگوها تأمین کند، اما مشترکانی که فراتر از الگو مصرف می‌کنند، باید یا اقدام به بهینه‌سازی مصرف کنند یا برق مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کنند.
 

برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :