١٤٠٣/١٢/٠٨ ٨:١٣ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٨٩٧
دیپلمات اقتصادی کشورمان بیان کرد:
گره اقتصاد با دیپلماسی اقتصادی باز می‌شود
دکتر عادلی گفت: سیاست خارجه کشور به دلیل نفت‌خیز بودن ایران، باید انرژی‌محور و توسعه‌محور باشد. سیاست خارجه باید اعتبار بالایی به کشور بدهد تا کشور بتواند با استفاده از آن اعتبار، منابع مالی لازم برای تولید در کشور به دست بیاورد.
به گزارش خبرنگار بازار انرژی، دکتر حسین عادلی دیپلمات اقتصادی کشور و رئیس اسبق بانک مرکزی در هفدهمین کنفرانس اتحادیه اوپکس با شعار اقتصاد آزاد، دیپلماسی اقتصادی در مورد ارتباط دیپلماسی اقتصادی با رشد و توسعه کشور گفت: از دهه‌های گذشته موضوع دیپلماسی اقتصادی در کشور وجود داشت. عنصر اول دیپلماسی، سیاست خارجی است. باید نگاه و رویکرد اصلی یک کشور در تعامل با دیگر کشورها تعیین شود. عنصر دوم مهارت‌های دیپلماتیک است. باید مهارت‌ها و ابتکاراتی وجود داشته باشد تا بتوان با دیگر کشورها ارتباط برقرار کرد. عنصر سوم، تامین منافع ملی، رشد و توسعه اقتصادی است.
او ادامه داد: سیاست خارجه کشور به دلیل نفت‌خیز بودن ایران، باید انرژی‌محور و توسعه‌محور باشد. سیاست خارجه باید اعتبار بالایی به کشور بدهد تا کشور بتواند با استفاده از آن اعتبار، منابع مالی لازم برای تولید در کشور به دست بیاورد.
عادلی تشریح کرد: سیاست خارجه باید بتواند تکنولوژی و فناوری لازم را به کشور وارد کند. وقتی سیاست خارجه بتواند قدرت اقتصادی را برای کشور به ارمغان بیاورد، می‌توان در کشور کارهای سیاسی مفیدی انجام داد. برای مثال، چین با دیپلماسی اقتصادی و انرژی پیشرفت کرد. عرضه انرژی پایدار و امنیت انرژی، چین را واداشت که با عربستان تعامل کند‌. این درحالی است که این دو کشور به طور بنیادی با یک‌دیگر فرق می‌کنند و عربستان پراکسی غرب است. اما کشور‌های دنیا برای تحقق آرمان‌های اقتصادی، توسعه اقتصاد ملی و کسب قدرت اقتصادی، روی به تعامل با دنیا آورده‌اند.
وی افزود: کشورهای شورای خلیج فارس با اتحادیه اروپا مشارکت می‌کنند. چرا که باید از بازار یک‌دیگر استفاده کنند. تعامل با دنیا هم بازارسازی و هم عضویت در اتحادیه‌های مختلف را می‌طلبد. در حال حاضر برای تعامل با دیگر کشورها به یک سری الزامات بین‌المللی نیاز است. دیپلماسی چندجانبه بوده و نیاز به استانداردسازی دارد. برای مثال FATF نوعی استانداردسازی است که یکی از شروط تعامل با دنیاست.
عادلی خاطرنشان کرد: پس از جنگ و در زمان ریاست‌جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، ایران با دنیا تعامل داشت و به راحتی از بانک‌های بین‌المللی اعتبار می‌گرفت. اما در حال حاضر، ایران تنها بر نفت تمرکز شده است و میزان صادرات ۱.۵ میلیون بشکه‌ای نفت در روز نیز در حال کاهش است. بدون وجود دیپلماسی اقتصادی و ارتباط با دنیا، روند فروش نفت روز به روز کاهش پیدا می‌کند و رشد و توسعه اقتصاد نیز رقم نمی‌خورد.
وی در نهایت تصریح کرد: ایران باید رویکرد خود را درست کند و تا اعتبار ایران در دنیا درست نشود، نمی‌توان توسعه پیدا کرد. در واقع شکوفایی اقتصاد به سیاست گره خورده است. در حال حاضر به عراق گاز و برق داده می‌شود اما پول آن نمی‌تواند وصول شود. روند فروش نفت ایران به چین نیز به همین صورت است و چین در ازای نفت به ایران اعتبار می‌دهد. همه این موضوعات محدودیت است و گره اقتصاد، سیاست است. باید گره سیاست باز شود تا بخش خصوصی بتواند حرکت کند.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :