١٤٠٢/١٢/٠٥ ١٠:١٦ ق ظ
کد خبر : ١٠٣٦٢٠
گزارش معاونت نظارت بر بورس ها اعلام کرد،
کاهش مصرف گاز تمام صنایع انرژی بر در دی ماه تا 35 درصد
بر اساس گزارش ارایه شده از سوی معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، مصرف انرژی صنایع مختلف بازار سرمایه در دی ماه منتشر شد و بر اساس آن کلیه صنایع انرژی بر، با کاهش مصرف بویژه در گاز به دلیل محدودیت مواجه بوده اند.
به گزارش بازار انرژی از سنا، تمام صنایع با اهمیت انرژی بر بازار سرمایه در دی ماه دچار کاهش مصرف انرژی گاز شده‌اند که علت این امر به محدودیت‌های وضع شده در خصوص میزان مصرف انرژی گاز در صنایع در در فصل زمستان بر می‌گردد.
صنایع عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، سیمان، آهک و گچ، فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب ۶، ۲۸ ، ۱۰، ۲۷، ۶ ، ۳۵ و ۱۹ درصد کاهش در میزان مصرف انرژی گاز خود داشته‌اند.



نرخ ریالی تامین گاز در صنعت «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» بسیار پایین است و نرخ ریالی تامین گاز در صنعت «فلزات اساسی» نسبت به سایر صنایع انرژی بر بازار سرمایه بالا است.
درخصوص علت پایین بودن نرخ ریالی تامین گاز برای صنعت نیروگاهی (۶۹۷ ریال) می‌توان به ماموریت این صنعت درخصوص تامین انرژی برق کشور و فروش آن نیز به دولت با نرخ ۸۰۰ ریال اشاره کرد.
جزییات مصرف آب به تفکیک صنایع بازار سرمایه
بیشترین میزان مصرف مقداری آب به صنعت «محصولات شیمیایی» و کمترین میزان مصرف آن به صنعت «فرآورده‌های نفتی» دارد.
صنعت «شیمیایی و فرآورده‌های نفتی» دچار افزایش مصرف ۱۴ و هفت درصدی در میزان آب مصرفی در دی ماه نسبت به آذر ماه شده است.
صنعت «فلزات اساسی» دچار کاهش ۳۵ درصدی در مقدار آب مصرفی دی ماه نسبت آذر ماه شده است.
صنعت «شیمیایی» دارای انواع مختلف آب مصرفی (چون آب بدون املاح، آب نمک زدایی شده و آب شیرین) با نرخ‌های ریالی متفاوت است؛ از این رو با تغییر الگوی میزان آب مصرفی، نرخ های میانگین آب مصرفی این صنعت دچار نوسان می‌شود.



جزییات مصرف خوراک در صنعت پتروشیمی

هم‌اکنون تمامی خوراکی که در مجتمع‌های پتروشیمی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد از طریق پالایشگاه‌های هم‌جوار مجتمع‌های پتروشیمی، شرکت ملی گاز و شرکت ملی نفت ایران تأمین می‌شود.
نماد «زاگرس» در دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به آذر ماه دارای کاهش میزان تولید به میزان ۶۶۳,۳۶۴ تن شده است که این امر بر کاهش مصرف خوراک این نماد تاثیر داشته است.
قابل ذکر است واحدهای تولیدی این نماد به علت محدودیت‌های مصرف گاز از سرویس خارج شده است.
نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها بر حسب ۴ هاب منطقه‌ای
براساس مصوبه هیات دولت، نرخ پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران براساس ابلاغیه شماره ۲/۵۰۳۲۸۰-۲۰ به تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ وزارت نفت تعیین می‌شود.
طبق متن ابلاغیه مذکور درباره خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی، فرمول پایه محاسبه قیمت گاز سبک و شیرین تحویلی از شبکه سراسری گاز به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی به ترتیب زیر است:
متوسط قیمت گازطبیعی در بازار تعیین شده * ٠,٥ + متوسط وزنی قیمت داخلی، صادراتی و وارداتی * ٠.٥= قیمت گاز طبیعی
سایر موارد مصوبه به شرح زیر است:
قیمت گاز طبیعی در بازار تعیین شده از میانگین ماه قبل قیمت صادراتی گاز طبیعی ایران بیشتر نشود.
قیمت خوراک واحدهای متانولی مشروط به تسویه ماهانه، معادل ۹۵ درصد نرخ پایه تعیین شود.
نرخ سوخت گاز تحویلی به واحدهای پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، تلمبه‌خانه‌ها و واحدهای احیای فولاد (به استثنای واحدهای کوره بلند) معادل ۶۰ درصد، واحدهای تولید فلزات (شامل واحدهای احیای کوره بلند) ۴۵ درصد، واحدهای تولید سیمان ۱۵ درصد و سایر واحدهای صنعتی ۱۰ درصد نرخ پایه خوراک گاز پتروشیمی‌ها تعیین می‌شود.
قابل ذکر است در خصوص محاسبه قیمت خوراک و محصولات شرکت‌های پالایش نفت و شیمیایی، نرخ دلار حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران مبنای نرخ تسعیر قیمت خوراک و قیمت پایه بورس کالا قرار می‌گیرد.


 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :