١٤٠٢/١٢/٢١ ٩:٢٢ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٦٣١
وزیر نفت اعلام کرد:
قیمت نفت ایران به قیمت بازارهای جهانی نزدیک می شود
وزیر نفت گفت: سازمان‌های بین‌المللی اعتراف می‌کنند ایران هیچ‌گونه مانعی در فروش نفت ندارد، در عین حال تخفیف فروش نفت را هم تکذیب می‌کنم و در حال نزدیک‌ کردن قیمت فروش نفت خام صادراتی ایران به قیمت‌های جهانی هستیم.
به گزارش بازار انرژی، جواد اوجی در حاشیه آیین امضای قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به بهره‌برداری از گام نخست طرح توسعه میدان‌های سپهر و جفیر با توان تولید روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت خام، اظهار کرد: هم‌اکنون در غرب کارون ۹ میدان نفتی وجود دارد که ۶ میدان آن از جمله آزادگان، یادآوران و... مشترک است.
وی با بیان اینکه مجموع رقم کنونی برداشت روزانه نفت خام از میدان‌های غرب کارون ۴۵۰ هزار بشکه نفت و گاز ۱۳۰ میلیون فوت‌مکعب در روز است، گفت: گام دوم طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد و ظرفیت تولید از آن به ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وزیر نفت با اشاره به اینکه طرح ملی فشارافزایی در پارس جنوبی از سال ۲۰۱۷ میلادی معطل و بلاتکلیف بود، تصریح کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم همتی جانانه‌ کرد و با انجام کارهای کارشناسی تصمیم گرفته شد احداث واحد فشارافزایی در دریا باشد، این در حالی است که قطر هم چند ماه پیش به‌منظور توسعه و فشارافزایی در بخش قطری پارس جنوبی (گنبد شمالی) در دریا، با شرکت‌های خارجی قرارداد امضا کرد.
تعیین‌تکلیف طرح فشارافزایی در پارس جنوبی طی فعالیت دولت سیزدهم
اوجی با تأکید بر اینکه طرح فشارافزایی در پارس جنوبی با وجود غفلت در دولت‌های گذشته، سرانجام در دولت سیزدهم تعیین تکلیف شد، ادامه داد: فشارافزایی در پارس جنوبی با ۲۸ سکو (۱۴ سکوی فشار افزا و ۱۴ سکوی پشتیبان در هفت منطقه تعیین شده) انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اکنون گاز خام از میدان مشترک پارس جنوبی با ۳۸ سکوی تولیدی و پشتیبان برداشت می‌شود، گفت: قرارداد اجرایی طرح ملی فشارافزایی در پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی امضا شده است و با ساخت ۲۸ سکو (۱۴ سکوی فشار افزا و ۱۴ سکوی پشتیبان در هفت منطقه تعیین شده) اجرا خواهد شد.
وزیر نفت با بیان اینکه اجرای طرح ملی فشارافزایی در مناطق مرزی میدان مشترک پارس جنوبی با قطر در اولویت است، افزود: برای ساخت این سکوها از توان پیمانکاران و سازندگان ایرانی استفاده می‌شود.
اوجی ضمن اشاره به اینکه با توانمندی و تجربه کار به نتیجه می‌رسد، تأکید کرد: امروز پیمانکارانی که قرارداد احداث این سکوها و فشارافزایی را امضا کردند، همان‌هایی هستند که فازهای پارس جنوبی را توسعه داده‌اند.
دولت سیزدهم کار فردا را قربانی امروز نمی‌کند
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم کار فردا را قربانی امروز نمی‌کند و مردم در سال‌های آینده نتیجه این قرارداد را خواهند دید، ادامه داد: امروز طرحی ملی‌تر از فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی وجود ندارد.
وزیر نفت تصریح کرد: ۷۰ درصد گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می‌شود و ۴۵ درصد خوراک پالایشگاه‌های نفتی از تولیدات این میدان است و با راه‌اندازی سکوهای فشارافزایی در این میدان، تا ۷۰ سال برداشت گاز از پارس جنوبی ادامه می‌یابد.
اوجی با بیان اینکه حدود ۹۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ از گاز تأمین شده و وضع در صنایع خرد و عمده هم به همین شکل است، گفت: برای فشارافزایی منتظر شرکت‌های خارجی نماندیم و امیدواریم این تعلل هشت ساله و پیش از آنکه افت فشار بر تولید اثرگذار باشد، با کار جهادی جبران شود.  
وی ارزش پروژه‌های امضا شده برای فشارافزایی در پارس جنوبی را ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با اجرای این طرح ۹۰ تریلیون فوت‌مکعب گاز و بیش از ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی به ارزش ۹۰۰ میلیارد دلار به ظرفیت‌های هیدروکربنی کشور افزوده خواهد شد.
اوجی ادامه داد: با احداث سکوهای فشارافزایی از همه ظرفیت سازندگان داخلی استفاده خواهد شد و این موضوع در رشد اقتصادی کشور هم تأثیرگذار است.
بهره‌برداری از سکوهای فشارافزایی پارس جنوبی تا ۴ سال آینده
وی با بیان اینکه توانمندی پیمانکاران و سازندگان داخلی بالاست و این توانمندی در داخل کشور وجود دارد تا از قطر عقب نمانیم، گفت: با برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت ایران تا چهار سال آینده بهره‌برداری از سکوهای فشارافزایی انجام خواهد شد.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران در میدان مشترک پارس جنوبی واقع شده است، افزود: در دولت سیزدهم تحریم‌ها مانع رشد توسعه صنعت نفت و گاز نشده است و امسال در ۴۰ سال گذشته برای نخستین بار برای سه فصل پیاپی، شاهد رشد اقتصادی بالای ۲۰ درصد در بخش نفت و گاز بوده‌ایم.
اوجی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور با نفت دو برابر رشد اقتصادی بدون نفت بوده است، ادامه داد: در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در الجزایر، میانگین رشد تولید گاز ایران ۵ درصد اعلام شد، در حالی که میانگین رشد جهانی ۲.۵ درصد بوده است.
وی تأکید کرد: امروز نیز با تحریم‌هایی شدیدتر از تحریم‌های سال ۹۷ روبه‌رو هستیم، اما صادرات نفت به بالاترین سطح از آن سال تاکنون رسیده است.
وزیر نفت ادامه داد: سازمان‌های بین‌المللی اعتراف می‌کنند که ایران هیچ‌گونه مانعی در فروش نفت ندارد، در عین حال تخفیف فروش نفت را هم تکذیب می‌کنم و در حال نزدیک‌ کردن قیمت فروش نفت خام صادراتی ایران به قیمت‌های جهانی هستیم.
وزیر نفت با بیان اینکه رقم افزایش تولید نفت در سال ۱۴۰۲ محقق شده است، گفت: در ابتدای دولت سیزدهم برداشت نفت از میدان‌های نفتی واقع شده در استان خورستان که شامل ۵۸ میدان می‌شود، یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بوده و اکنون این رقم به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است.
امضای قراردادهای سازنده با شرکت‌های نفت و گاز روسیه
اوجی با اشاره به افزایش ظرفیت‌ پالایشگاه‌های نفت و گاز در دولت سیزدهم ادامه داد: بهره‌برداری از فاز دوم پالایشگاه آبادان با ظرفیت پالایش روزانه ۲۱۰ هزار بشکه و بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی با ظرفیت پالایش روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز و بهره‌برداری از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال تعلل در دولت سیزدهم، همسو با اهداف تعیین شده برای افزایش ظرفیت پالایش نفت و گاز انجام شده است.
وی تصریح کرد: با شرکت‌های نفت و گاز روسیه قراردادهایی سازنده‌ امضا کردیم و عملیات اجرایی آنها هم آغاز شده و ۲۰۰ هزار بشکه از افزایش تولید نفت ایران مربوط به میدان‌هایی است که شرکت‌های روس در آن فعال هستند.   
وزیر نفت افزود: وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ در میان وزارتخانه‌های دولتی شاخص بوده و بالاترین رشد اقتصادی، رتبه نخست در استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت اقلام بار اول و تأمین امنیت انرژی در کشور را به دست آورده است.
وی اظهار کرد: با اینکه در دوران فعالیت دولت سیزدهم طی دو نوبت به سامانه هوشمند سوخت حمله سایبری شد، اما در تأمین سوخت مورد نیاز کشور لحظه‌ای مشکل پیش نیامد.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :