١٣٩٦/١٠/١٢ ٣:١٢ ب ظ
کد خبر : ٧١١٠٣
در منطقه مشترک پارس جنوبی؛
سکوی فاز A14 با هدایت ۸ شرکت ایرانی بارگیری شد
عملیات بارگیری سکوی فاز 14 میدان مشترک پارس جنوبی آغاز شد و قرار است این سکودر هفته های آتی برای نصب به موقعیت دریایی خود در خلیج فارس منتقل شود.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه خبری سهام انرژی به بندرعباس، مسعودی مجری طرح توسعه فاز 14 گفت: با نصب این سکو نخستین برداشت از این میدان در بهمن ماه محقق می شود و در سال ۱۳۹۸ گاز ترش غنی برای شیرین سازی وارد پالایشگاه خشکی این فاز می شود.
وی در زمینه مبلغ اولیه قرارداد فاز ۱۴ پارس جنوبی اظهار داشت: پنج میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلارمبلغ اولیه این قرار داد است که در سال ۱۳۸۹ در قالب طرح‌های موسوم به ۳۵ ماهه امضا شد و هم‌اکنون پیشرفت ۷۷ درصدی داشته است.
مسعودی با اشاره به حضور چشمگیر پیمانکاران داخلی در طرح توسعه فاز ۱۴ فاز میدان مشترک پارس جنوبی ادامه داد: ‌اجرای کامل ۲۳۰ کیلومتر خط لوله دریایی، اتمام حفاری ۲۲ حلقه چاه و فعالیت سه دستگاه دکل حفاری از جمله ویژگی‌های این طرح است.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به اقدام‌های انجام شده در پالایشگاه خشکی این فاز اشاره کرد و با بیان این که بخش دریایی آن جلوتر از بخش خشکی است، یادآور شد: همه تجهیزات مورد نیاز ساخت پالایشگاه در محل خود نصب شده و تا پایان سال ۹۷ واحد یوتیلیتی آن به پایان می‌رسد.
وی با بیان این که در سال‌های اخیر همکاری خوبی میان پیمانکاران شکل گرفته که ارتقای توان پیمانکاران ایرانی را به دنبال داشته است، تصریح کرد:‌ در ساخت سکوهای این فازازهیچ پیمانکار خارجی استفاده نشده است و پیمانکاران داخلی در طرح توسعه این فاز توانسته اند ۱۰ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه را در کارنامه خود ثبت کنند.
تولید روزانه ۵۶,۶ میلیون متر مکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه ۱.۰۵ میلیون تن گاز مایع «LPG» (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی از اهداف اجرای کامل فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی است.
فاز ۱۴ پارس جنوبی را کنسرسیومی متشکل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشین سازی اراک اجرا می کنند. مسئولیت رهبری کنسرسیوم بر عهده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) است. فاز14 پارس جنوبی از پیشرفت 77 درصدی ابرخوردار است و گفته می شود هزینه این فاز به مبلغ 6 میلیارد دلارخواهد رسید.  
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :