١٣٩٧/٠٨/١٣ ١٢:٣٥ ب ظ
کد خبر : ٧١٢١٢
عضو انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان تابلو برق در نشست خبری گفت:
مشکل بزرگ تولید کنندگان تابلوی برق، نوسان نرخ ارز است
تولیدکنندگان و طراحان تابلوی برق در ایران در بخش صادرات گرفتار مشکلات عمدتا غیر فنی هستند و به لحاظ توانمندی در ساخت و تولید تابلوهای برق پروژه های صنعتی هیچ مشکلی ندارند.
به گزارش پایگاه خبری سهام انرژی،  سیدعلی کهفی قانع رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران در یک نشست خبری در حاشیه هیجدهمین نمایشگاه صنعت برق، فوق اظهار کرد: در یکی دوسال گذشته در بخش صادرات، تولیدکنندگان تابلو برق در ایران شرایط مطلوبی نداشتند و این البته به دلیل چالش های سیاسی موجود بود ودرحقیقت تحریم های موجود گریبان این صنعت را هم گرفت.
وی افزود: باید بدانیم که تابلوی برق به عنوان یک کالا به تنهایی تولید نمی شود و در کنار پروژه هایی که برای احداث در دستور کار قرار می گیرد طراحی و ساخته می شود. لذا اگر طرح ها به هر دلیلی در بخش صادرات دچار مشکل شوند این بخش نیز درگیر خواهد شد وطبعا به این علت متولیانی که درحوزه صادرات هستند می‌توانند پروژه ها را در دست بگیرند و ما هم می‌توانیم تابلوهای برق را تولید کنیم ودر مرحله اول صادرات خدمات فنی مهندسی مشاور داشته باشیم و در حقیقت این مهندسین مشاور هستند که در طرح ها حضور می یابند و آنها را در دستور کار قرار می دهند و تابلو سازان هم بر اساس همان طرح ها تولیدات خود را به کشورهای هدف صادر می کنند.
قانع در مورد ظرفیت تولید تابلوی برق در داخل کشور گفت: این ظرفیت در طول سال حدود ۲۵۰ هزار سلول تابلوی برق است که سه برابر مصرف کل کشور است.
وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر بزرگترین مشکل تابلو سازان برق چیست گفت: چالش های این صنعت از مشکلات صنایع دیگر جدا نیست و عمدتا این نوسانات نرخ ارز است که تابلوسازان را در تنگنا قرار می دهد.
قانع اضافه کرد:این دونرخی و یا چند نرخی بودن ارز همه تولیدکنندگان تابلو را دچار معضلات عدیده فراوانی می کند و مشخص نیست چرا برای این مسائل چاره ای اندیشیده نمی شود واین در حالی است که بعد از عقد قراردادها، وقتی سفارش ها در دست ساخت قرار می گیرد هرگونه نوسانی در نرخ ارز می تواند سفارشات مذکور را تحت تاثیرات منفی خود قرار دهد.اکثر قرارداهای فعلی با ارز ۳۸۰۰ تومانی و یا ارز ۴۲۰۰ تومانی بسته شده است اما الان که به اجرا رسیده اند به آنها می‌گویند ما به شما ارز ۹ هزار تومانی می دهیم که البته در این ارائه هم هزار مشکل ایجاد می کنند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ادامه داد: پرسش ما این جاست که اکنون این اختلاف بین نرخ ارز را چه کسی باید پاسخگوباشد و در شرایطی که همه تولید کنندگان برای تامین تجهیزات فعالیت خود دچار مشکلات عدیده هستند چگونه می توانند با این نوسانات به کار خود ادامه دهند.
وی افزود:صنعتگران به دنبال آرامش هستند زیرا آنها قمار باز نیستند که خود را وارد ریسک های اینچنینی کنند و این آرامش هم زمانی محقق خواهد شد که قانون حاکم باشد و از آن صیانت شود.
قانع ادامه داد: در دوره های پیشین هم که نرخ ارز دچار نوسان شد بسیاری وارد بازار خرید و فروش ارز شدند اما هیچ صنعتگری ارز نخرید و اگر هم کسی در این میان چنین کرد به دنبال سوداهای دلال مآبانه بوده است.چون صنعتگربه طور طبیعی همواره منتظر آرامش یافتن بازار بوده است اما این آرامش هرگز ایجاد نشد وضربه بسیار سنگینی به‌این صنعت وارد کرد.
این فعال صنعت تابلوی برق با اشاره به این که ما به نقطه ای از توانمندی رسیده بودیم که ادعا می کردیم هیچ تابلوی برقی در جهان وجود ندارد که متخصصان و تولید کنندگان داخلی از پس آن بر نیایند، گفت: اماحالا عملا ما دیگر نمی توانیم به فعالیت خود ادامه دهیم و هم اکنون هفته ای نیست که ازسوی همکارانمان نامه هایی دریافت نکنیم که در آنها اظهار ناتوانی نشده باشد.تولید کنندگان تابلوهای برق دیگر نمی توانند به کار خود ادامه دهند چون اینک نیاز به تنخواهی سه برابر بیشتر از قبل دارند که تهیه چنین مبلغی به هیچ وجه برای آنها امکان پذیر نیست وپرسش ما این جاست که برای رفع این مشکل آیا بانک ها به راحتی وام می دهند و آیا کارفرماها با این موضوع کنار می آیند؟آیا کارفرمایان دولتی آمادگی قبول چنین مواردی را دارند؟
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه مواد و تجهیزات اولیه صنعت تولید تابلوی برق در داخل تهیه می شود یا خیر گفت: همه این تجهیزات در داخل تهیه نمی شوند و اساس چنین کاری توجیه اقتصادی هم ندارد واز خارج از کشور تهیه و تدارک شود.
بنابر این گزارش مومنی عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران نیز در پاسخ به این پرسش که حاشیه سود تولیدکنندگان تابلوهای برق چقدر است گفت:بر اساس سودسنواتی قبل، به طور معمول این حاشیه سود روی محدوده ۲۰ درصد پیش بینی می شود والبته بررسی این حاشیه سود بر مبنای ثبات یا عدم ثباتی است که در هر دوره ای وجود داشته است و باید توجه کنیم که اگر قرار باشد ما با تغییرات دویست تا سیصد درصدی نرخ ارز مواجه شویم طبعا شرایطمان کاملا عوض می شود و بر این پایه وقتی ورودی در این صنعت دچار نوسان شود قاعدتا خروجی ها هم چندان قابل تضمین نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که گویا طلب های فراوانی از سوی تولیدکنندگان تابلوی برق از کارفرمایان دولتی و غیر دولتی وجود دارد وایا این طلب ها تسویه شده است یا خیر نیز گفت: تقریبا تمام شرکت های تولید کننده تابلوی برق چنین طلب هایی دارند و یکی از مشکلات بزرگشان عدم وصول این مطالبات است و برای آنها مشخص نیست که این طلب را قرار است بر اساس چه نرخی وصول کنند.
مومنی افزود:از میان سه قاعده کلی این صنعت که شامل قطعات صنعتی و خود تابلوها و خدمات فنی مهندسی است تنها بخش خدمات فنی مهندسی است که تا حدودی ثبات رفتاری قابل قبول تری دارد و این بدلیل در دست داشتن تعریف مشخصی از مقوله حقوق است که معمولا طی یکسال تغییرات چندانی ندارد اما در درون صنعت تابلو سازی و تهیه و تدارک قطعات تغییرات فراوانی ایجاد می شود که این ثبات را دچار نوسان می کند.
وی ادامه داد: مشخصا صنعتگرهمواره در محاسبات خود این نوسانات را تا حدودی می تواند پیش بینی کند اما واقعا به طور مشخص نمی توان دقیق آن را مورد حساب قرار داد.کسی تصور این موضوع را ندارد که نرخ ارز طی دوماه تا سیصد درصد تغییر کند.چنین روابطی در هیچ جای دنیا وجود ندارد ودر چنین حالتی ادامه فعالیت میسر نخواهد بود.
این فعال صنعتی با اشاره به تغییرات نرخ مواد فلزی مورد نیاز در این صنعت گفت: با تغییرات فاحشی که در قیمت انواع فلزات مانند مس و آهن بوجود آمده است که عمدتا هم در داخل کشور تهیه می شود و کسی هم جوابگوی آن نیست، شرکت هایی با قدمت بیش از ۳۰ سال کار در صنعت تابلو سازی نمی توانند از بورس خرید کنند چون این توان را ندارند که با این تغییرات خود را هماهنگ کنند ومجبورند درگیر سیستم دلالان خارج از بورس شوند.
  
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :