١٣٩٨/٠٢/٠٢ ٨:٠٠ ب ظ
کد خبر : ٧١٣٦٥
گزارش سهام انرژی از آیین افتتاح نمایشگاه بورس امسال:
فاینکس ۲۰۱۹ با شعار رونق تولید وسال طلایی بورس، آغاز به کار کرد
امروز ( دوم اردیبهشت) نمایشگاه بورس، بانک و بیمه کار خود را در سالی که به رونق تولید نام گرفته آغاز کرد. این نمایشگاه با حضور جمع کثیری از مدیران ارشد بازار سرمایه افتتاح شد و در سخنرانی ها نیز بازار سرمایه به عنوان پیشرو اقتصاد ایران مطرح شد.
به گزارش سهام انرژی از برگزاری آیین دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه(فاینکس ۲۰۱۹) امروز دوم اردیبهشت سال ۹۸ این نمایشگاه با حضور وزیر اقتصاد، قائم مقام بانک مرکزی، رئیس سازمان بورس و رئیس بیمه مرکزی در نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح و مورد بازدید این مدیران قرار گرفت.
در این مراسم فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، بورس، بانک و بیمه را سه رکن اصلی در اقتصادهای پیشرفته و رو به جهش خواند و گفت: این سه رکن با تکیه بر ظرفیت های بی شمار خود و تعامل و هم افزایی قادرند شعار رونق تولید را تحقق بخشند .
وی اظهار داشت : برای تحقق شعار سال لازم است سیاست هایی همچون کاهش هزینه تولید، بهبود فناوری و افزایش بهره وری دنبال شود و در کنار آن کالاها و خدمات نیز متقاضی پسند و کیفی تر شوند .
وی افزود: یکی از ملزومات اجتناب ناپذیر برای حکمرانی خوب، بهبود کسب و کار و روان سازی فعالیت های اقتصادی  در حوزه های گوناگون است. به نحوی که غل و زنجیرها و بوروکراسی های غیرضرور باید از پای فعالان اقتصاد باز شود .
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به  عملکرد بازار سرمایه در سال گذشته اظهار داشت: آمارها و  شواهد نشان می دهد که بورس در سال ۹۷ دوره ای طلایی سپری کرده است و خوشبختانه بازار سرمایه در کلیت اقتصاد کشور  نیز  پیشرو بوده است .
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در صنعت  بیمه نیز بیمه ها قدم به وادی های جدید گذاشته اند و امیدواریم با نهایی شدن بیمه فعالیت اقتصادی که در انتظار تصویب شورای نگهبان به سر می برد، سرمایه گذاران با اطمینان خاطر بیشتری وارد کسب و کارها شوند و اقدام به سرمایه گذاری کنند.
حرکت بانک مرکزی همگام با استانداردهای بین المللی
اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه تمرکز بر نقش بازارهای مالی در تعمیق بخشی رشد اقتصادی را مورد توجه فاینکس  2019 دانست و گفت: در سال های اخیر با رعایت قوانین و مقررات سعی در ایجاد فضایی شفاف و سازگاری و انطباق با استانداردهای بین المللی از جمله IFRS و استاندارد سازی صورت های مالی بانک‌ها داشته است.
وی گفت: شکی نیست که مبانی نظری و تجربه کشورهای دیگر دلالت بر این دارد که بازارهای مالی در توسعه رشد اقتصادی سهم بسزایی دارند. البته این موضوع به وجود شفافیت و فراهم کردن بستر لازم برای فعالان اقتصادی در جهت دسترسی به اطلاعات و اخبار مرتبط با سیاست گذاری در بازارهای مالی و از سویی دیگر ایجاد فضای اطمینان بخش در سطح اقتصاد کلان وابسته است.
قائم مقام بانک مرکزی اعلام کرد: با اقدامات انجام شده، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی از ۱۸۲ هزار میلیارد تومان در پایان مهرماه سال گذشته به ۱۶۶ هزار میلیارد تومان در پایان بهمن ماه سال ۹۷ رسید.
این مقام مسوول تاکید کرد: اقتصاد ما بانک محور است و عمده تامین مالی بر عهده سیستم بانکی است و باید تمرکز نظام بانکی بر تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط و بنگاه های بزرگ بر عهده بازار سرمایه باشد.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در سال ۹۷ نیز شاهد تحولاتی در بازار پولی و ارزی بودیم، ادامه داد: تلاش بانک مرکزی در جهت ثبات در بازار ارز بود اما در کنار این اقدامات در بعد ریالی و حمایت از تولید و اشتغال نیز اقداماتی انجام شد.
کمیجانی درباره این اقدامات توضیح داد: بانک ‌مرکزی با هدایت جریانات ریالی و کاهش سقف تراکنش 50 میلیون تومانی در کارت های بانکی و ساماندهی چک های تضمینی توانست حجم زیادی از عملیات سوداگری در بازار ارز را سر و سامان دهد.
وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی با بررسی های متعدد دستورالعمل سپرده گذاری مبتنی بر ارز را تصویب کرد که به زودی اجرایی خواهد شد.
عضو هیات عامل بانک مرکزی تصریح کرد: در عین بازگشت تحریم ها، با انباشت نقدینگی در سال های گذشته مواجه بودیم به شکلی که نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۹۷، به یک هزار و ۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به بهمن سال۹۶ یک دهم درصد کاهش داشت.
قائم قام بانک مرکزی کنترل تورم و ساماندهی اضافه برداشت بانک ها را از دیگر اقدامات بانک عنوان کرد و افزود: پس از اقدامات کارشناسی صورت گرفته، دستورالعمل عملیات بازار باز طی هفته های اخیر از سوی شورای پول و اعتبار تصویب شد که یکی از ابزارهای مهم در بازارهای پولی است.
وی ادامه داد: این دستورالعمل علاوه بر گسترش خرید و فروش اسناد، اضافه برداشت بانک ها را نیز کاهش خواهد داد.
رشد ۵۴ درصدی تامین مالی از طریق بازار سرمایه
شاپور محمدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در ایم مراسم طی سخنانی اظهار داشت: در ۵ سال گذشته اندازه بازار سهام تهران به طور متوسط ۱۷.۵ درصد در هر سال و اندازه فرابورس ایران  ۱۹.۲ درصد رشد سالانه را تجربه کرده اند. همچنین در یکماه اخیر بازار سرمایه با ۱۲ درصد رشد ارزش مواجه بوده که آمار بسیار خوبی است .
وی سپس با اشاره به میزان تامین مالی پروژه ها و طرح های مختلف کشور از طریق بازار سرمایه اظهار داشت: رشد تامین مالی به حدود ۵۴ درصد رسیده و تنها در سال ۹۷ بازار سرمایه توانست  ۱۲۷ هزار میلیارد تومان تامین مالی کند  که  این نشان از جایگاه مناسب بازار سرمایه در تامین مالی صنایع دارد.
به گفته محمدی، شاخص بورس تهران در سال گذشته ۸۶ درصد رشد داشته و  بورس و فرابورس هم در پنج سال منتهی به سال ۹۷ به ترتیب ۳۰ درصد و ۳۴ درصد بازدهی داشته اند .
سخنگوی سازمان بورس، کاهش هزینه های معاملاتی، کاهش نرخ مالیات نقل و انتقال، اعمال نرخ صفر برای سود تقسیم نشده  را  از جمله اقداماتی دانست که در سال ۹۷ در بازار سرمایه  اجرا و عملیاتی شدند .
دکتر محمدی ادامه داد: همچنین ما در سال ۹۷ افزایش سرمایه ۶۳ هزار میلیارد تومانی داشتیم که این اقدام در مقایسه با عملکرد گذشته که بین ۱۷ هزار میلیارد تومان تا نهایتا ۲۴ هزار میلیارد  تومان بود، سیاست بسیار هوشمندانه ای بود.
دبیر شورای عالی بورس همچنین با اشاره به اقدام مثبت سازمان بورس در بازنگری سیستم توقف و بازگشایی گفت:  با بازنگری های سازمان بورس در این بخش هم اکنون تعداد نمادهای متوقف که پیش از آن به حدود ۶۵ نماد می رسید، به ۱۰ تا ۱۲ نماد رسیده و این نشان می دهد که نقدشوندگی بازار افزایش یافته است .
راه اندازی آتی سبد سهام، عضویت به صورت عضو عادی در آیسکو،  کمک به عرضه نفت خام، انتشار اطلاعات ۳۶۰ شرکت زیر مجموعه نهادهای عمومی غیردولتی، کاهش روزهای تسویه معاملاتی از ۳ روز به ۲ روز ، راه اندازی معاملات الگوریتمی  و انتشار صورت های مالی منطبق با IFRS از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته اجرایی شد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به آن اشاره کرد .
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، راه اندازی فروش استقراضی، پی گیری ها برای تشکیل بورس بین الملل در کیش و بازنگری و ارتقای چارچوب های شفافیت  را از جمله برنامه های این سازمان در سال جدید برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر تولید - فروش  ۱۲ بار به صورت الزامی افشا می شود . علاوه بر این صورت های مالی نیز ۴ بار افشا می شود که در منطقه و دنیا کم نظیر است .
محمدی تاکید کرد: تدوین دستورالعمل جامع صندوق های سرمایه گذاری و کاهش مالیات نقل و انتقال از نیم درصد به یک دهم درصد نیز از دیگر برنامه هایی است که به جد در سال ۹۸ دنبال خواهیم کرد .
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :