١٣٩٨/٠٦/٢٣ ١:١٢ ب ظ
کد خبر : ٧١٥٧٥
صبح امروز صورت گرفت:
امضای قرارداد میدان گازی بلال بین نفت و گاز پارس و پتروپارس
قرارداد توسعه میدان گازی بلال امروز (شنبه۲۳شهریورماه) بین شرکت نفت و گاز پارس و گروه پتروپارس در سقف هزینه سرمایه‌ای ۴۴۰ میلیون دلار امضا شد.
به گزارش سهام انرژی، هدف از این قرارداد که به قرارداد بیع متقابل طرح توسعه جامع و یکپارچه فازهای ۱۱ تا ۲۴ پارس جنوبی الحاق می‌شود، دستیابی به تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز غنی (۱۴ میلیون مترمکعب) در ۳۴ ماه است. گاز تولیدی این میدان برای فرآورش به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل می‌شود.
شرکت پتروپارس براساس قرارداد امضاشده، مسئولیت راهبری و مدیریت قرارداد، انجام مطالعات مخزنی، طراحی حفاری و تهیه اسناد مناقصه‌های فرعی را به‌عهده خواهد داشت و موظف است با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و توانمندی پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی، نسبت به برگزاری مناقصه‌های فرعی زیر نظارت و تایید کامل کارفرما اقدام کند.
مطابق این قرارداد، پیمانکار (پتروپارس) موظف است حفاری هشت حلقه چاه، احداث و نصب یک جکت سرچاهی چهارپایه، ساخت و نصب یک عرشه با ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز غنی و احداث یک رشته خط لوله زیر دریایی به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر را انجام دهد.
با اجرای کامل این طرح، افزون بر افزایش ظرفیت تولید گاز کشور، زمینه‌های اشتغال گسترده به‌ویژه در استان هرمزگان ایجاد می‌شود و بازار کار مناسبی برای پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی به وجود خواهد آمد. این طرح به تایید شورای اقتصاد رسیده و از محل سرمایه صندوق توسعه ملی تامین شود.
بنابراین گزارش، بیژن زنگنه در آیین امضای قرارداد توسعه میدان مشترک گازی بلال ،از حرکت روبه جلوی صنعت نفت ایران با اتکا به امید و تلاش گفت و تاکید کرد: ما می‌خواهیم با جهان تعامل داشته باشیم، اما اگر بخواهند ما را متوقف کنند، ما متوقف‌شدنی نیستیم و تمام تلاش و قدرت خلاقه خود را به کار می‌گیریم تا بر مشکلات فائق شویم.
نگنه با اشاره به گذشت ۲۲ سال از آغاز فرایند توسعه در پارس جنوبی گفت: ۲۲ سال گذشت و الحمدالله این عمر در خدمت به جمهوری اسلامی، خدمت به ملت ایران و در راه سرافرازی ملت سپری شد.
وی ادامه داد: از تمام کسانی که در این مدت در پارس جنوبی زحمت کشیدند، قدردانی می‌کنم؛ از اکتشاف گرفته تا دیگر بخش‌ها؛ شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت ملی گاز ایران و صدها پیمانکار و مشاوری که اسم نمی‌بریم اما به واقع، قهرمانان اصلی این عرصه آنان هستند که توانستند کاری کنند تا امروز سرافراز باشیم.
وزیر نفت با بیان اینکه به جز پالایشگاه فاز ۱۴، تمام پالایشگاه‌های پارس جنوبی در مدار قرار دارد، این نوید را داد که تا اواخر امسال تمام سکوها در ۲۷ فاز نصب و همه ظرفیت بخش دریایی (به جز فاز ۱۱) عملیاتی شود.
زنگنه قرارداد میدان بلال را قرارداد مهمی خواند و درباره چرایی انعقاد این قرارداد با شرکت پتروپارس توضیح داد: چیز عجیبی نیست؛ شرکت پتروپارس بهترین شرکت E&P ایرانی است که در کشور فعالیت می‌کند و در تمام کارهایی که به این شرکت سپرده شده، عملکرد آن هم از نظر زمان و هم از نظر مبلغ قراردادی بسیار نزدیک به تعهداتش بوده است. قراردادهایی داشته‌ایم که زمان  و هزینه آن بیش از دو برابر زمان و هزینه پیش‌بینی شده تمام شده است. بالاخره کار تمام می‌شود، اما مهم این است که با چه قیمت و با چه زمانبندی کار پایان یابد. این رعایت قیمت و زمانبندی در ارزیابی شرکت‌ها برای ما بسیار مهم است و پتروپارس از این جهت عملکرد خوبی داشته است. باید از این بابت به همکاران این شرکت تبریک گفت و از آنان که این شرکت را با وجود فشارهایی که آن زمان وجود داشت و فهم زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان نبود، بنیان گذاشتند به نیکی یاد کرد.
وزیر نفت، مدت قرارداد را ۳۴ ماه و رقم سرمایه‌گذاری را حدود ۴۴۰ میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: البته این قرارداد نوع جدیدی از قرارداد است و رقم سرمایه‌گذاری ثابت نشده؛ مثل قراردادهای OPEN CAPEX بیع متقابل یا IPC است که پیمانکار عمومی مناقصه می‌رود و بعد قیمت‌ها با نظارت شرکت ملی نفت ایران مشخص می‌شود.
وی با اشاره به اینکه قرارداد از محل صندوق توسعه ملی تامین مالی خواهد شد، ادامه داد: باید از این مجموعه هم تشکر کنم، زیرا اگر در این سال‌ها کمک‌های صندوق نبود، چه در پارس جنوبی و چه در غرب کارون، نمی‌توانستیم عملکرد موفقی داشته باشیم و بانک‌های عامل مثل تجارت و ملت هم در این زمینه همکاری وسیعی داشتند.
زنگنه در ادامه به برنامه اعلامی خود به مجلس مبنی بر تعیین تکلیف تمامی میدان‌های مشترک تا پایان دولت اشاره کرد و گفت: البته من نگفتم کار تمام میدان‌های مشترک تمام می‌شود؛ بدیهی است به‌طور مثال توسعه میدان عظیمی مانند آزادگان سال‌ها ادامه دارد، اما در پایان دولت هیچ میدانی نخواهد بود که پیمانکار با نظام اجرایی روشن و شفاف و تامین مالی شده روی آن مشغول کار نباشد.
وزیر نفت عنوان کرد: توسعه میدان مشترک گازی بلال که آغاز می‌شود. ان‌شاءالله عملیات فرزاد بی را هم امسال شروع می‌کنیم. فاز ۱۱ هم اگرچه به دلیل تحریم‌ها دچار وقفه شد، اما آن وقفه را می‌شکنیم و امسال عملیات اجرایی توسعه این فاز را هم آغاز می‌کنیم. فروزان را داریم. توسعه در غرب کارون خوب پیش می‌رود؛ میدان‌های حوزه ایلام مثل آبان، پایدار غرب  و... هم که قراردادهایشان امضا شده و در واقع میدان مهمی نخواهیم داشت که تکلیف آن مشخص نشده باشد. ان‌شاءالله عمده توسعه میدان پارس جنوبی در همین دولت پایان می‌یابد و تلاشمان آن است که مرحله نخست توسعه فاز ۱۱ نیز تا نیمه سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.
وی با اشاره به نگرانی مردم درباره میدان‌های مشترک عنوان کرد: ما این نگرانی را به عنوان خادمان شما به خوبی درک کردیم و الحمدالله در پارس جنوبی از همسایه عقب نیستیم و حتی در تولید روزانه جلوتر هم هستیم؛ درغرب کارون هم چنین است، بنابراین با وجود تحریم‌هایی که به ما اعمال می شود، قطار توسعه صنعت نفت متوقف نشده و عملکرد وزارت نفت از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :