١٣٩٨/٠٧/٢٣ ٩:٢٧ ق ظ
کد خبر : ٧١٦٣٦
رئیس جمهور در نشست خبری با رسانه ها در زمینه سوخت اظهار داشت:
دنبال گرانی ناگهانی بنزین نیستیم
رئیس جمهوری درباره احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی و سوخت گفت: درباره مسائل سوخت و حامل‌های انرژی آنچه امروز با آن روبه‌رو هستیم مسیری عادلانه و مناسب نیست و نیازمند فکر است که البته در حال فکر درباره این موضوع هستیم.
به گزارش سهام انرژی، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، روز گذشته عصر روز گذشته 22 مهرماه، ضمن طرح مهمترین مسائل کشور و تشریح و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران ‏درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در نشستی خبری با نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجیروحانی ادامه داد: البته این موضوع به آن معنا نیست که بارسنگینی بر مردم تحمیل شود و به‌طور حتم این‌گونه نخواهد بود، قیمت سوخت اکنون به ازای هر لیتر در ترکیه ۱۵ هزار تومان، در اروپا ۲۰ هزار تومان و در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ۶ هزار تومان است، اما ما به دنبال آن نیستیم که قیمت بنزین ۱۵ یا ۲۰ هزار تومان شود.
وی افزود: ما دنبال این نیستیم که بخواهیم یارانه را از قیمت بنزین یا به‌طور کلی حامل‌های انرژی و سوخت برداریم و قیمت را واقعی کنیم، زیرا این کار نه امکان‌پذیر و نه برای شرایط اقتصادی مردم ما قابل تحمل است، اما در عین‌ حال به فکر تغییرهایی در این زمینه هستیم و به محض رسیدن به تصمیم نهایی، آن را به مردم اطلاع می‌دهیم.
رئیس جمهوری ضمن تاکید بر لزوم جداسازی بودجه جاری از درآمدهای نفتی، گفت: جدا کردن این دو قلو، نیازمند جراحی دقیقی است به نحوی که هر دو زنده بمانند و جراحی به خوبی پیش رود، ما مصمم هستیم این اصلاح را انجام دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌ها و راهکارهای دولت برای جراحی بزرگ اقتصادی و تدوین بودجه سال ۹۹ با هدف کاستن از اتکا به درآمدهای نفتی، اظهار کرد: در این زمینه مسئله بودجه سال ۹۸ هم مهم است که از این چند ماه چگونه عبور کنیم البته همه شاخص‌ها تا امروز مثبت است، اما درباره بودجه، مشکلات و گرفتاری‌هایی وجود دارد که باید ارقام و منابع بودجه را تأمین کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بودجه جاری کشور باید از درآمد نفتی جدا شود، گفت: جدا کردن این دو قلو، نیازمند جراحی دقیقی است به نحوی که هر دو زنده بمانند و جراحی به خوبی پیش رود. این کار در حال انجام است البته آغاز سختی است زیرا کشوری که روی بودجه نفت تکیه داشته است و بخواهد یک دفعه تکیه‌اش را از درآمد نفت بردارد و بر مبنای مالیات، اوراق یا فروش سهام اقدام کند، کار سختی پیش رو دارد، اما مصمم هستیم که این اصلاح را انجام دهیم.
دکتر روحانی یادآور شد: دولت برای صادرات و تولید اهمیت بسیار زیادی قائل است، اگر صادرات غیرنفتی افزایش یابد، درآمد ارزی و ریالی تحت تأثیر آن خواهد بود بنابراین همه برنامه‌ریزی‌ها بر این مبناست که بودجه سال ۹۹، بر درآمد نفت تکیه نداشته باشد، در این زمینه دولت و ستاد اقتصادی دولت اقدام‌هایی را انجام می‌دهد و شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه نیز این موضوع را در دستور کار گذاشته است.
همه درآمد حاصل از فروش سوخت باید به مردم برگردد
رئیس جمهوری تاکید کرد: من همواره معتقد بودم و در دولت و در نشست‌های دیگر تاکید کردم هر مقدار قیمت سوخت حاصل شود باید به مردم برگردد و رقم حاصل از این محل وارد بودجه نمی‌شود، برخلاف اینکه برخی اقتصاددانان ما معتقدند بودجه هم باید از این محل کمک بگیرد، در هر زمانی که قیمت سوخت را افزایش دهیم کل آن پول را به مردم بر می‌گردانیم یعنی رقمی از این محل وارد بودجه نمی‌شود، در سال‌های آینده ممکن است راه‌های دیگری پیش بگیریم.
دکتر در زمینه خام فروشی نفت گفت: خام‌فروشی نفتی به حداقل رسیده و بیشتر فروش ما در زمینه فرآورده‌هاست، نمی‌توانیم در چاه‌های نفتی را ببندیم و در بازار انرژی حضور نداشته باشیم، اما باید قدم به قدم از خام فروشی هم فاصله بگیریم.
منتظر عواقب حمله به نفتکش ایرانی باشند
رئیس جمهوری در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره حمله‌ اخیر به نفتکش ایرانی در دریای سرخ و پاسخ ایران در آینده به اینگونه تعرض‌ها به نفتکش‌های ایرانی گفت: صبح روز جمعه گذشته (۱۹ مهرماه)، در دریای سرخ شاهد آن بودیم که یک نفتکش ایرانی (SABITI) هدف حمله قرار گرفت و برای ما مشخص شد که این حمله از بیرون بوده است، یعنی ناوچه یا قایقی، چند راکت پرتاب و حداقل دو راکت به این نفتکش اصابت کرده است بنابراین تا اینجا روشن است که حمله توسط راکت انجام گرفته است.
دکتر روحانی افزود: این نفتکش دوربین داشته است و دوربین‌ها تصاویر را ضبط کرده‌اند از طریق تصاویر این دوربین کاملاً مشخص است که از چه جهتی موشک می‌آید و چگونه اصابت می‌کند، قطعات این موشک در داخل این کشتی بررسی و جمع‌آوری شده و فیلم آن قطعات ارسال شده است، البته باید کشتی به آبهای ایران برسد و بررسی دقیق‌تری انجام شود.
وی این حمله را کاری بسیار شرورانه و غلط در منطقه توصیف و اظهار کرد: در حال بررسی هستیم که چه دولتی در این زمینه دخالت داشته است، به‌طور حتم یک دولت در این زمینه دخالت داشته است و اقدام تروریستی نیست، کار یک فرد یا گروهک نیست بلکه کار یک دولت است، اما برای تعیین اینکه این دولت چه کسی است و چگونه بوده، هنوز زود است و چنانچه به اطلاعات دقیقی رسیدیم به مردم اطلاع می‌دهیم و هر کشوری که این کار را کرده باید منتظر عواقبش باشد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: واقعیت این است که همه کشورهای منطقه و جهان باید این را بدانند که ایجاد ناامنی در منطقه به معنای فشار به ایران نیست، بلکه فشار به امنیت کشتیرانی و بر اقتصاد جهان است و این اقدام، کار درستی نیست بنابراین باید کل این مسئله به نوعی حل و فصل شود؛ ایران برای امنیت کشتی‌های خود اقدام‌هایی کرده است و اقدام‌های بیشتری هم در آینده انجام می‌شود.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :