١٣٩٨/٠٨/١١ ٤:٥٧ ب ظ
کد خبر : ٧١٦٦٣
مدیرعامل شرکت توانیر به "سهام انرژی" گفت:
دلیل کاهش معاملات برق در بورس، عدم آشنایی مصرف کنندگان
متولی زاده گفت: دلیل کمبود عرضه برق در بورس انرژی ازعدم آشنایی مصرف کنندگان ناشی می شود. اما از مرداد ماه امسال تاکنون فروش و انجام معاملات برق در بورس انرژی و قراردادهای دو جانبه دو برابر شده است.
به گزارش سهام انرژی محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر، روز شنبه در نشست خبری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، در پاسخ به سوال خبرنگار ما که وزارت نیرو سازوکار عرضه برق در بورس را تسهیل کرده است پس به چه دلیل برق در بورس انرژی عرضه نمی شود؟ گفت: ما به عنوان یک نهاد دولتی به دنبال کاهش مسئولیت دولتی هستیم و این مسئولیت در خرید و فروش هم واگذار می شود و در زمینه عرضه برق در بورس انرژی هیچ گونه محدودیتی نداریم.
وی ادامه داد: اگر این عرضه کم است به دلیل کاهش تقاضای برق از بورس است و شاید این موضوع برای تولیدکنندگان بزرگ که در ابتدای راه هستند و عدم آشنایی مصرف کنندگان می تواند دلیلی برای این محدودیت عرضه و انجام معاملات باشد.
به گفته وی ازمرداد ماه امسال تاکنون فروش و انجام معاملات برق در بورس انرژی و قراردادهای دو جانبه دو برابر شده است.
افزایش 10 درصدی مشترکینی که در حد الگو مصرف می‌کنند
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر با تاکید بر همکاری مردم در مدیریت مصرف در پیک بار تابستان گفت: امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد به تعداد مشترکینی که در حد الگو مصرف می‌کردند، اضافه شد.
محمدحسن متولی زاده افزود: ۱۲۰ هزار مشترک پاداش همکاری با صنعت برق دریافت کردند.
وی از تلاش برای پرداخت پاداش به مشترکان خانگی خبر داد و خاطرنشان ساخت: پرداخت پاداش به مشترکان خانگی با کمک شرکت‌های نوپا و با هدف کاهش هزار مگاواتی انجام خواهد شد.
مدیر عامل توانیر ادامه داد: برنامه‌های تشویق محور برای تابستان سال آینده تداوم خواهد داشت و مکانیزم‌هایی برای پرداخت پاداش در نظر گرفته شده است.
متولی زاده با بیان اینکه در بخش کشاورزی اختصاص ۲۰ ساعت برق رایگان در صورت مدیریت مصرف پیش‌بینی شد و برای صنعت نیز ۲۰ ساعت برق نیم بها که برای مشترکان خانگی هر دو روش پیش بینی شده است.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تعرفه‌های برق از اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: به نظر من عامل تعرفه تاثیرگذار نبود بلکه توجه مردم به این موضوع افزایش یافت و باعث شد امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد به تعداد مشترکینی که در حد الگو مصرف می‌کردند، اضافه شود.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این‌که بیش از سه میلیون مشترک امسال مصرف خود را به زیر الگو بردند، افزود: از ۳۰ میلیون مشترک خانگی هشت میلیون مشترک هم زیر الگو مصرف کردند و هم مصرف خود را کاهش داده و مشمول پاداش شدند.
متولی‌زاده ادامه داد: به طور کلی ۸۵ درصد مردم یعنی حدود ۲۵ میلیون مشترک در حد الگو و ۱۵ درصد مردم بالای الگو مصرف می‌کنند.
وی ادامه داد: براساس مطالعات بدون این‌که سطح رفاه خانوار کاهش پیدا کند، مصرف می‌تواند تا ۳۰ درصد مدیریت شود. امسال ۳۸۰۰ مگاوات در پیک بار با کمک مردم کاهش یافت و ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش داده شد. اگر این اتفاق صورت نمی‌گرفت، باید نیروگاه احداث می‌شد و ۶۰۰۰ میلیارد پول برای خرید برق پرداخت می‌شد.
متولی‌زاده با بیان اینکه در مرداد ماه امسال میزان مشارکت در قراردادهای دوجانبه و همکاری در بورس انرژی افزایش دو برابری یافته اند، اظهار کرد: بخش صنعت اگرچه در شرایط کنونی نیم درصد از مشترکین را شامل می شوند، اما 33 درصد از مجموع برق را مصرف می کنند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین صادرات خدمات فنی و مهندسی مربوط به صنعت برق است، تصریح کرد: در تفاهمنامه ای که با عراق داشته ایم تسویه بدهی های این کشور مورد تاکید قرار گرفته بود و در دوره زمانبندی به تعهدات خود پایبند بوده است و در یک سال گذشته نزدیک یک میلیارد دلار از کشورهای دریافت کننده برق ایران درآمد صادراتی دریافت شده است.
مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه وزارت نفت اقدامات مناسبی در تولید گاز داشته و سهم سوخت نیروگاه ها افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 85 درصد از مصرف برق نیروگاه ها به صورت گاز است.
 
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :