١٣٩٨/٠٩/٠٣ ١٠:٠٩ ب ظ
کد خبر : ٧١٦٩٠
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد:
افزایش مصرف وظرفیت توزیع روزانه 40 میلیون مترمکعب گاز CNG در کشور
قاسمی گفت: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۲۱ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده در جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) سطح کشور توزیع می‌شود و امکان رساندن رقم توزیع روزانه این سوخت تا بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب در کشور وجود دارد.
به گزارش سهام انرژی، حمید قاسمی‌ ده‌چشمه در نشستی خبری که عصر روزشنبه، دوم آذرماه درشرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران برگزار شده بود با اعلام این مطلب در زمینه افزایش مصرف گاز CNG بلافاصله پس از اعلام سهمیه بندی بنزین گفت: هزینه هرلیتر بنزین ۱۰۰۰ تومانی مانع از آن بود که کسی تمایلی به استفاده از سی ان جی داشته باشد اما اکنون تقاضا برای استفاده از سی ان جی افزایش یافته است.
قاسمی با بیان اینکه در حال حاضر  دو میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه وانت در کشور وجود دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه وانت گازسوز است، گفت: از یک میلیون و ۳۰۰ هزار وانت دیگر نیز ۲۰۰ هزار دستگاه امکان گازسوز شدن ندارند، بنابراین جامعه هدف برای گازسوزسازی وانت‌بارها یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه ۱۱۰۰  کارگاه برای گازسوز ساختن خودروها در دست ساماندهی است، ابراز کرد: بر اساس مصوبه اسفند سال گذشته، ‌ خودروهایی که گازسوز شوند تا پنج سال معاینه فنی رایگان خواهند داشت و ‌با گازسوز شدن خوروها، میزان انتشار دی‌اکسیدکربن تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و ذرات معلق نیز به صفر می‌رسد.
وی تصریح کرد: در مدت زمان حدود یک هفته ای که از سهمیه بندی سوخت می گذرد شاهد ثبت تقاضای ۳۰ هزار نفر برای تبدیل خودرو خود از بنزین سوز به گازسوز هستیم که انتظار می رود این عدد نیز افزایش یابد.
وی هزینه حدودی تبدیل خودروهای بنزینی به گازسوز را حدود ۳ تا ۵ میلیون تومان بسته به کیفیت تجهیزات عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون امکان تبدیل روزانه ۲۲ تا ۳۰ هزار خودرو  بنزینی به گازسوز در کشور وجود دارد.
قاسمی با اشاره به بازگشت سرمایه احداث جایگاه عرضه سی‌ان‌جی ظرف سه سال، آن را صنعتی سودبخش خواند و گفت: امیدواریم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این بخش در سال‌های آینده به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد.
وی همچنین برنامه‌ریزی برای احداث جایگاه‌های کوچک مقیاس  عرضه سی‌ان‌جی، به کارگیری فناوری‌های نو در صنعت گازسوز کردن خودروها، هوشمندسازی جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی و نیز اعطای گواهی سلامت به خودروهای گازسوز را از مهمترین برنامه‌های پیش رو برای توسعه صنعت سی‌ان‌جی در کشور خواند.
همچنین در این نشست حسن قلی پور، مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: هم اکنون حدود ۲۴۷۸  باب جایگاه عرضه سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد و ۹۱ باب جایگاه عرضه نیز در حال ساخت است و به‌طور میانگین روزانه ۱۹.۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده در سراسر جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی کشور توزیع می‌شود.
وی با بیان اینکه این رقم در روزهای اخیر، روزانه ۲ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، اظهار کرد: تعداد جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی در استان تهران ۲۷۴ باب است و به‌طور میانگین ماهانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در سطح استان تهران به خودروها عرضه می‌شود که این رقم معادل یک سوم ظرفیت موجود است.
همچنین محمد رضایی، دستیار مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در این نشست با بیان اینکه اگر مصرف سوخت حمل و نقل عمومی در زمینه بار و مسافر به جای بنزین به سمت سی ان جی برود، ‌سهمیه‌بندی بنزین تورم عمومی ایجاد نمی‌کند، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد از تاکسی‌های تهران گازسوز هستند اما شمار وانت‌بارها کمتر از این میزان است.

وی با بیان اینکه با زیرساخت فعلی می‌توان روزانه بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب سی ان جی توزیع کرد، ‌گفت:  وانت‌بارها در حمل و نقل عمومی، روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این مصرف می‌تواند با سی ان جی جایگزین شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت جایگاه‌های سی ان جی در کشور خالی است، ‌تاکید کرد: وانت‌ها در هر ماه حدود ١٠٠٠ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که ‌با قیمت بنزین سه هزار تومانی،‌ هزینه سوخت وانت‌ها سه میلیون تومان در ماه می‌شود در حالی که هزینه تمام شده ١٠٠٠ متر مکعب سی ان جی در ماه ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد.
وی با بیان اینکه ‌اکنون در کشور می‌توان روزانه ۲۲ هزار دستگاه خودرو را دو گانه‌سوز کرد، گفت، خودروسازها سال‌های گذشته، میانگین ۴۰۰ هزار دستگاه خودروی گازسوز تولید داشتند و این رقم در سال ۹۷ به ۶۰ هزار دستگاه خودرو کاهش یافت، اما با واقعی‌شدن قیمت بنزین در سال آینده افزایش تولید خودروهای گازسوز را مشاهده خواهیم کرد.
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :