براساس قوانین بالادستی باید 14.5درصد از فروش نفت به کارهای توسعهای این حوزه اختصاص یابد در حالی که به گفته برخی از نمایندگان مجلس این امر آن طور که باید، محقق نشده و همین موضوع موجب شده که برداشت کشورهای قطر، عراق و عربستان از میادین مشترک بیشتر از ایران باشد، و این یکی از دلایل رد کلیات لایحه بودجه سال 99 ازسوی مجلس است. به همین منظور محمد خالدی عضو کمیسیون انرژی مجلس به خبرگزاری خانه ملت در تحلیل وضعیت برداشت ایران از میادین مشترک، گفت: ایران سفره مشترکی در حوزههای نفت و گاز با برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس دارد و طبق برنامه باید برداشت از این میادین مشترک در اولویت قرار گیرد دولت نیز در لایحه بودجه 14.5 درصد از فروش نفت را به کارهای توسعهای اختصاص داده است اما کارشناسان از عملکرد دولت در برداشت از میادین مشترک رضایت ندارند.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز برداشت بیشتر یا یک طرفه منابع گازی و نفتی کشورهای همسایه به ضرر ایران است، افزود: امیدوارم براساس قوانین بالادستی نسبت به توسعه میادین مشترک سرمایه گذاری شود.
وی معتقد است توسعه میادین مشترک در در اولویت کاری شرکت نفت قرار دارد اما مسائلی همچون تحریم و خروج شرکتهای همچون توتال و چین از قراردادهای توسعهای مانع این مهم شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه بخشی از بودجه سالیانه مختص سرمایه گذاری در حوزههای مشترک نفتی و گازی با کشورهای همسایه است، اضافه کرد: با توجه خروج کشورهای خارجی از این پروژه ها باید یا از توان شرکتهای داخلی برای توسعه میادین مشترک استفاده کرد.