١٣٩٩/٠٣/٠١ ٢:٣١ ب ظ
کد خبر : ٧١٩٨٠
با دستور رئیس جمهوری،
آغاز عملیات نصب جکت نخستین سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی
عملیات نصب پایه نخستین عرشه دریایی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در موقعیت مخزنی بلوک B این فاز ۱۱B از طریق ارتباط زنده ویدئویی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری با علیرضا مسعودی، مدیرعامل شرکت پتروپارس در موقعیت مخزنی این فاز امروز (پنجشنبه، یکم خردادماه) به‌طور رسمی آغاز شد.
به گزارش سهام انرژی، در این مراسم که به صورت ارتباط زنده صورت گرفت، بیژن زنگنه وزیر نفت و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت، رئیس‌جمهوری را همراهی کردند.
دکتر حسن روحانی رئیس جمهور در آیین آغاز مراحل عملیات نصب پایه نخستین عرشه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با اشاره به اینکه توسعه میدان پارس جنوبی در ابتدای این دولت با توجه به مشترک بودن آن برای ما بسیار بود، تصریح کرد: پیش از آغاز به کار این دولت ۱۰ فاز از این میدان مشترک 'hcd افتتاح شده بود و خیلی خوشحالم که در این دولت یعنی دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۱۷ فاز تکمیل و افتتاح شد.
وی با بیان اینکه در واقع می‌توانیم بگوییم در پارس جنوبی کاری که بنا بود انجام دهیم، انجام شده است و تنها فازی که مقداری به دلیل حضور شرکت‌های خارجی در آن معطل شدیم طرح توسعه فاز ۱۱ بوده است، تصریح کرد: البته دلیل مهم همکاری با شرکت‌های خارجی در این فاز مربوط به سکوی فشارافزایی بوده است که بنا داشتیم با مشارکت شرکت‌های بزرگ فرانسوی و چینی راحت‌تر به آن دست یابیم.
رئیس جمهوری بر ضرورت حفظ فشار گاز در میدان مشترک پارس جنوبی تاکید کرد و گفت: فشارافزایی جزو طرح‌های مهمی است که باید آن را دنبال کنیم. به آقای مهندس زنگنه عرض می‌کنم که این موضوع جزو مواردی است که تا پایان دولت باید با همه توان‌ خود برای آن تلاش کنیم و حداقل گام‌های اولیه آن را به ثمر و نتیجه برسانیم.
روحانی با اشاره به اینکه مقدار برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در ابتدای این دولت روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب بوده که اکنون به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: امیدواریم تا پایان سال ۵۰ میلیون مترمکعب به این رقم افزوده شود. 
برداشت از فاز ۱۱؛ ۱۴ ماه بعد
بیژن زنگنه وزیر نفت در این مراسم از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌ عنوان آخرین فاز این میدان مشترک نام برد و یادآور شد: قرارداد توسعه این میدان سال ۹۶ با کنسرسیوم بین المللی  متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) و پتروپارس ایران امضا شد و این کنسرسیوم پیش از ترک ایران ۱۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه کردند.
وزیر نفت با بیان اینکه با بازگشت تحریم ایران ابتدا توتال و سپس سی‌ان‌پی‌سی‌آی چین از این پروژه خارج شدند، گفت: با خروج این شرکت‌ها توسعه این پروژه به‌طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شد.
وی هدف از اجرای طر توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش بیش از ۴ میلیارد دلار را افزون بر برداشت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز از این میدان مشترک، استفاده از فناوری فشارافزایی عنوان کرد و افزود: برداشت گاز از میدان پارس جنوبی در آینده با افت تولید همراه می‌شود بنابراین قرار بود در این فاز از این فناوری استفاده کنیم.
به گفته زنگنه، ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از مبلغ بیش از ۴ میلیارد دلاری این قرارداد مربوط به سکوی فشارافزایی بوده است.
وزیر نفت با بیان اینکه عملیات نصب جکت سکوی ۱۱B طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی امروز در موقعیت خود (بلوک B) که در مرز هم قرار داد آغاز می‌شود، افزود: با نصب این جکت  که ارزش آن ۲۵ میلیارد دلار است امکان حفاری ۱۲ حلقه چاه تولیدی فراهم می‌شود که حفاری پنج حلقه چاه در مرحله نخست برنامه‌ریزی شده است.
وی با بیان اینکه با تمهیداتی که اندیشیده شده برای این جکت سکوی بهره‌برداری ساخته نمی‌شود، تصریح کرد: با نصب این جکت و حفاری پنج حلقه چاه امکان برداشت روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب از این فاز ظرف ۱۴ ماه آینده میسر می‌شود.
زنگنه با بیان اینکه موضوع فشارافزایی از دو مسیر دریایی و خشکی در حال بررسی است، ادامه داد: نتیجه این بررسی احتمال دارد مهر یا آبان‌ماه مشخص شود و می‌توانیم در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم.
وزیر نفت با یادآوری اینکه حجم این پروژه نسبت به پروژه‌های دیگر زیاد نیست، یادآور شد: آنچه در این شرایط مهم است اینکه ما در شرایط تحریم متوقف نمی‌شویم، با همه این تحریم‌ها کارمان را پیش می‌بریم و همه پروژه‌ها اعم از میدان‌های مشترک، پروژه گوره – جاسک، طرح‌های توسعه میدان‌های غرب کارون و پتروشیمی فعال است.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، پس از خروج شرکت‌های توتال فرانسه و شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) به‌طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شد؛ هدف از اجرای این طرح، تولید ۲ میلیارد فوت مکعب گاز غنی، انتقال به پالایشگاه‌های موجود پارس جنوبی و استفاده از ظرفیت فرآورشی این پالایشگاه‌هاست.
جکت سکوی ۱۱B پارس جنوبی که ۱۱ اردیبهشت‌ماه امسال در یارد شرکت نفت سازه قشم NSQ بارگیری شده بود، توسط شناور صدف ۳۰۰۰ متعلق به شرکت صدف، به‌آب‌اندازی و در عمق ۷۱ متری خلیج فارس قرار گرفت.
جکت سرچاهی نخستین عرشه دریایی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از دو جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی است که پس از نصب، امکان حفاری ۱۲ حلقه چاه تولیدی را در موقعیت نخستین عرشه گازی این طرح در مرز ایران و قطر در آب‌های خلیج فارس فراهم می کند.
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :