١٤٠٠/٠٣/٠٤ ١١:٣٩ ق ظ
کد خبر : ٧٢٥٥١
مدیرعامل گروه مپنا مطرح کرد:
توجه به انرژی تجدیدپذیر در جهان به دلیل کاهش شدید تولید برق
علی آبادی گفت: حقیقت آن است که سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان به طور چشم گیری در حال افزایش است و در سال ۲۰۲۰ شاهد کاهش نرخ رشد تولید تجدیدپذیر بودیم. البته تولید دی اکسید کربن نیز در حال کاهش است که دلیل آن نیز معاهدات جهانی مانند معاهده پاریس و یا تعهدات دولت‌ها نیست، بلکه به کاهش شدید قیمت تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر بازمی گردد.
به گزارش سهام انرژی عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا امروز( 4 خرداد ماه) دربیست و نهمین همایش بین‌المللی سالانه انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه‌های حرارتی، به عنوان سخنران کلیدی به موضوع "تحولات حوزه انرژی در گذار از برقی‌سازی" پرداخت و با تبیین سبد مصرف انرژی در جهان و پیش بینی سهم منابع تجدیدپذیر در تامین انواع انرژی مورد نیاز بشر اظهار داشت: حقیقت آن است که سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان به طور چشم گیری در حال افزایش است و در سال ۲۰۲۰ شاهد کاهش نرخ رشد تولید تجدیدپذیر بودیم. البته تولید دی اکسید کربن نیز در حال کاهش است که دلیل آن نیز معاهدات جهانی مانند معاهده پاریس و یا تعهدات دولت‌ها نیست، بلکه به کاهش شدید قیمت تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر بازمی گردد، به گونه‌ای که قیمت خورشیدی طی ۱۰ سال گذشته حدود ۸۲ درصد کاهش یافته است.
علی‌آبادی با تشریح نمودار پیش بینی روند استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: افزایش سهم مصرف برق در سبد انرژی طی سال‌های اخیر همواره زیاد بوده است؛ با این حال پیش‌بینی می‌شود که این رشد در سال ۲۰۲۱ میلادی به دلیل اثرات بیماری کرونا کمتر باشد، ولی مجدداً به شرایط عادی باز خواهیم گشت.
وی همچنین گفت: پیش‌بینی‌ها نشان از آن دارد که در آینده، انرژی الکتریکی نوع انرژی غالب مورد استفاده بشر خواهد بود، ضمن آنکه در آینده ،عمده روند برقی‌سازی در بخش حمل و نقل به وقوع می‌پیوندد.
وی هیدروژن را رقیب برقی‌سازی دانست و تاکید کرد: برقی‌سازی نیازمند شبکه هوشمند است و به دلیل محدودیت‌های حوزه برقی‌سازی، در آینده بشر با استفاده از هیدروژن می تواند به اهداف خود در حوزه انرژی برق نزدیکتر شود.
 وی افزود: به واسطه رشد فناوری بسیاری از مشکلات فنی و اقتصادی هیدروژن حل شده یا در حال حل شدن است، از جانب دیگر، استفاده از هیدروژن از سوی بیشتر دولت‌های جهان حمایت خواهد شد و آینده خوبی دارد، بنابراین مناسب است ما نیز به این نوع از ذخیره سازی انرژی بپردازیم.
وی در عین حال تصریح کرد: اگر چه جایگزینی ذخیره سازی الکتریکی در مقایسه با هیدروژن در برخی کاربردها به سادگی میسر نیست، ولی با توسعه فناوری و کاهش قیمت تولید هیدروژن، ممکن است که این جایگزینی صورت گیرد.
مدیرعامل گروه مپنا خاطرنشان کرد: تولید هیدروژن به سه شکل هیدروژن خاکستری آبی و سبز در آینده با توسعه فناوری به سمت ارزان شدن محصول حرکت می‌کند و با توسعه فناوری‌های الکترولایزرها به دلیل هزینه بالای انتقال هیدروژن به ویژه در مقادیر زیاد استفاده از الکترولایزر‌های پراکنده برای تولید پراکنده هیدروژن از برق تجدیدپذیر توسعه خواهد یافت.
بیست و نهمین همایش بین‌المللی سالانه انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه‌های حرارتی از امروز سه شنبه چهارم خرداد در سالن دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به مدت ۳ روز برگزار خواهد بود.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :