١٤٠٢/٠٢/١١ ٢:٣٩ ب ظ
کد خبر : ٧٣٤٠٨
صبح امروز آغاز به کار کرد،
برگزاری چهاردهمین همایش صنعت پتروشیمی ایران با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش
چهاردهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ،مدیران عامل هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی و سفرا و مهمانان خارجی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار بازار انرژی، همایش بین المللی IPF یک رویداد تخصصی در صنعت پتروشیمی است که چهاردهمین دوره این همایش، امروز 11 اردیبهشت آغاز به کار کرد و این همایش در قالب پنل ها و کارگاه های تخصصی و در 8 محور برگزار می شود.
 مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، امروز (دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه) در چهاردهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران گفت: امروز جایگاه صنعت پتروشیمی ایران با وجود همه تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی بر قله ۹۳ میلیون تنی ظرفیت تولید رسیده است و با بیش از ۱۰۸ طرح بزرگ و کوچک به‌زودی تا ۱۰، ۱۲ سال آینده به بیش از دو برابر ظرفیت تولید فعلی دست می‌یابیم.
شاهمیرزایی با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر گفت: هم‌اکنون بیش از ۵۵۰ انواع محصولات شیمیایی و پلیمری در صنعت پتروشیمی ایران تولید می‌شود و تا پایان این دولت وابستگی به کاتالیست و مواد شیمیایی قطع می‌شود.
وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی هم‌اکنون در حوزه کالا و تجهیزات به بیش از ۸۰ درصد خودکفایی  رسیده‌ است و امروز در بسیاری از بخش‌ها پیشرو هستیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به امضای پیمان با کشورهای خارجی برای صادرات کالا و تجهیزات و صادرات کاتالیست اظهار کرد: امروز نسبت به سال ۱۳۵۷ به استقلال در صنعت پتروشیمی دست یافته‌ایم و بنا داریم تا ۶ سال آینده به خودکفایی کامل دست یابیم.
شاهمیرزایی افزود: بیش از ۲۵۰ دانش فنی و لایسنس و ۹۹ کاتالیست و جاذب برای صنعت پتروشیمی لازم است و عمده کاتالیست و دانش فنی در این صنعت استفاده می‌شود.
وی ورود بخش خصوصی و فعالان خصوصی برای توسعه صنعت پتروشیمی را مزیت نسبی این صنعت عنوان کرد و گفت: پارسال در سالی که دانش‌بنیان نامیده می‌شد، قراردادهای بسیاری در این صنعت امضا و فرمان رهبری در این زمینه محقق شد، به‌طوری که صنعت پتروشیمی توانست مایه افتخار و عزت باشد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: امسال که سال مهار تورم و رشد تولید نام گرفته است، در روزهای گذشته طرح زیست محیطی هویزه خلیج فارس با حضور رئیس جمهوری به‌منظور جمع‌آوری گازهای همراه نفت به بهره‌برداری رسید تا این گازها در این صنعت به ثروت تبدیل شود و اشتغال و ارزآوری برای کشور ایجاد کند.
شاهمیرزایی گفت: از همه سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان می‌خواهم این صنعت را حمایت کنند و با تولید خوراک واحدهای تکمیلی، این واحدها با ظرفیت کامل تولید کنند و مازاد نیز صادر می‌شود.
وی با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی تصریح کرد: شرکت‌ها و هلدینگ‌ها با توجه به خوراک‌ موجود و براساس برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طرح‌های تولید ۲۱ محصول که نیاز به ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد، سرمایه‌گذاری کنند.
معاون وزیر نفت، صنعت آینده را صنعت پتروشیمی عنوان کرد و گفت: پارسال افزون بر بومی‌سازی برخی فناوری‌ها، مجتمع‌های تولیدی عرضه‌کننده محصولات در بازار کالا به‌منظور حمایت از صنایع تکمیلی، بالغ بر ۳۰ درصد عرضه را به‌صورت اعتباری انجام دادند که کمک بسیاری به واحدهای صنعتی تکمیلی بود و کمک شایانی به ایجاد اشتغال کرد.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در ارزآوری در کشور خوش درخشیده است، تأکید کرد: امسال بنا داریم فاصله ظرفیت نصب‌شده و تولید صنعت ‌پتروشیمی را کاهش دهیم تا راهبرد مقام معظم رهبری که به ما تکلیف شده تحقق یابد. با اقدام‌هایی که مدیریت صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دستور کار دارد، از افزایش قیمت‌ها و تورم و ممانعت و گام اول شعار سال که مهار تورم است محقق می‌شود.
 توسعه سرشاخه های دانش بنیان در صنعت پتروشیمی است
روح‌الله دهقانی‌فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این مراسم با بیان اینکه اگر به‌دنبال ارزش افزوده هستیم باید در فکر توسعه سرشاخه‌های دانش‌بنیان در پتروشیمی باشیم، اظهار کرد: امروز ایران ۸ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در همه زمینه‌ها دارد، از این رو می‌توانیم به آسانی ۲۵۰ فناوری برتر پتروشیمی در کشور را بومی‌سازی کنیم.
وی افزود: به همه مدیران صنعت پتروشیمی این نوید را می‌دهم که ایران برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در حال بر داشتن گام‌های بزرگ است تا بتواند تا ۱۰ سال آینده همه فناوری‌های مورد نیاز خود را بومی‌سازی کند و به صادرکننده بزرگ محصولات پایین‌دستی تبدیل شود.  
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به تشکیل ستاد اقتصاد دانش‌بنیان پتروشیمی در این معاونت تصریح کرد: با توجه به تشکیل صندوق خطرپذیری سرمایه‌گذاری در این معاونت در آینده نزدیک شاهد ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای توسعه فناوری‌های پتروشیمی هستیم.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: هر شرکتی که تولید بار اول داشته باشد به‌سرعت و بدون بوروکراسی اداری با آنها قرارداد خواهیم بست.
وی با بیان اینکه برای توسعه پایدار باید به سراغ فناوری در پتروشیمی برویم، افزود: بزرگ‌ترین فرصت اقتصادی و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران منابع نفت و گاز است.  
معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مسیر اقتصاد دانش‌بنیان مورد تأکید مقام معظم رهبری از ایستگاه توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی می گذرد، اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برنامه ویژه‌ای برای توسعه این صنعت دارد، زیرا همه چیز در اقتصاد در توسعه زنجیره ارزش این صنعت خلاصه می‌شود                        
دهقانی‌فیروزآبادی با بیان اینکه به ازای هر یک دلار در صنعت پایین‌دستی پتروشیمی ۸ دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه دارد، گفت: امسال آثار و برکات سرمایه‌گذاری در ۱۰ پروژه بزرگ در صنعت پتروشیمی را مردم خواهند دید.
همایش صنعت پتروشیمی ایران در روزهای 11 و 12 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور صاحب نظران و فناوران بیش از 15 کشور در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :