به گزارش خبرنگار بازار انرژی، مجید عمیدپور صبح امروز 6 آبان ماه در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بر اساس محاسباتی که انجام دادیم، ۹۶.۲ میلیارد دلار فرصت از دست رفته انرژی در ایران بوده است که به دلیل اقتصاد معیوب انرژی کشور است
.
وی تصریح کرد: سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران پرداخت میشود که موجب شده بخشهای مختلف انگیزهای برای افزایش بهرهوری نداشته باشند
.
رییس پژوهشگاه نیرو در ادامه با بیان اینکه کشور در حوزه زیرساختها چالش دارد، گفت: در ۲، ۳ سال اخیر روی نظام نوآوری، فناوری و خودکفایی اهتمام ویژه صورت گرفته و وزارت نیرو در این حوزه آموزش تخصصی ، صلاحیت حرفه ای و انجام پژوهش استقرار نظام نوآوری را شکل داده است
.
وی از مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت آب و برق با استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشگاه نیرو خبر داد و گفت:در صنعت برق کشور به دلیل هوشمند شدن و توسعه اتوماسیون صنعت، استفاده از هوش مصنوعی اجنتاب ناپذیر است و باید به شکل جدی به بهرهبرداری از هوش مصنوعی در صنعت برق ورود کنیم.
وی گفت: وزارت نیرو داراییهای عظیمی از سد و نیروگاه، شبکههای انتقال و توزیع برق و شبکههای انتقال آب دارد که لازم است با رویکردهای مدرن مدیریت داراییهای فیزیکی و با استفاده از هوش مصنوعی، این داراییهای عظیم به شکل مناسب مدیریت و بهرهبرداری شود. بر این اساس پژوهشگاه نیرو، بنا به تاکیدات وزیر نیرو، در حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت آب و برق، استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار دارد.
وی همچنین به لزوم استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل و واکاوی دادهها اشاره کرد و افزود: صنعت برق به دلیل دارا بودن نیروگاههای متعدد و شبکه انتقال و توزیع گسترده، حجم عظیمی از داده دارد که باید تحلیل و پردازش شود. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی نیز تحلیل و دادهکاوی مقادیر عظیم داده است. بر این اساس پژوهشگاه نیرو، پروژههای استفاده از هوش مصنوعی را نیز در شبکه انتقال و توزیع و هم در تولید نیروگاهی در دست اقدام دارد.
عمیدپور بر بهرهبرداری از هوش مصنوعی در نیروگاهها تاکید کرد و گفت: پژوهشگاه نیرو هم اکنون در حال بهرهبرداری از هوش مصنوعی در حوزه تعمیر و نگهداری و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری نیروگاههای کشور است. در این خصوص مرکز کنترل و پایش نیروگاههای کشور با همکاری شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در پژوهشگاه نیرو راهاندازی شده است و با استفاده از هوش مصنوعی در حال توسعه فعالیتها هستیم تا هزینههای هنگفت تعمیر و نگهداری را در سطح نیروگاههای کشور کاهش دهیم.
وی اظهار کرد: صنعت برق در حوزه شبکه انتقال و توزیع نیز بسیار نیازمند تحلیل دیتا است تا با تحلیل و واکاوی دیتاهای عظیم شبکه انتقال و توزیع، شبکه تحلیل و نقاط ضعف و قدرت آن شناسایی شود.پژوهشگاه نیرو در این زمینهها نیز ورود کرده و در حال حاضر پروژههایی با استفاده از هوش مصنوعی در حوزه شبکه انتقال و توزیع و انتقال در دست اقدام دارد.