به گزارش خبرنگار بازار انرژي محمد جوانبخت صبح امروز(چهارشنبه) در آیین افتتاح بیستمین نمایشگاه تخصصی و بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به حضور ۱۵۵ شرکت داخلی و خارجی در این دوره از نمایشگاه،گفت: رفع مسائل و مشکلات صنعت آب و آبفا با ایجاد هم افزایی بین متخصصان این عرصه در این گردهمایی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: در این دوره از نمایشگاه، فناوریهای نوین صنعت آب با رویکرد بهرهوری از تکنولوژیهای پیشرفته سازگار با محیطزیست مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصريح کرد: امید است در نمایشگاه بیستم صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب، دستاوردهای کشور و محصولات شرکتهای مرتبط با بخش آب و آبفا با رویکرد فناورانه مورد توجه قرار گیرد.
جوانبخت توجه به محیط زیست در صنعت آب را مورد تاکید قرار داد و افزود: انتظار است در کنار ارائه توانمندیها و دستاوردها در این حوزه،مسائل و مشکلات این صنعت برای حل و مرتفع شدن به خوبی بررسی شود.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت آب و فاضلاب با مسائل و چالشهای بسیاری مواجه است، اظهار کرد: در نشستهای تخصصی حاشیه نمایشگاه بیستم صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب باید به خوبی به این مسایل پرداخته شود و راه برون رفت از این چالشها مورد توجه قرار گیرد.
جوانبخت تامین پایدار نیازهای آب کشور را مهم برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس از همه متخصصان، پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه دعوت میشود طی چهار روز برگزاری نمایشگاه از آخرین دستاوردهاي صنعت آب و آبفا بازدید کنند.
ثبت بارشهای کشور 40 درصد کمتر از میانگین بلندمدت
وی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صفر تا 100 طراحی و تامین نیازمندیهای صنعت آب وآبفا در داخل کشور انجام میشود، گفت: تغییرات اقلیمی، ظهور خشکسالیهای متمادی، افزایش جمعیت، شکلگیری مراکز جمعیتی جدید و نوع زندگی شهرنشینی با افزایش میزان مصرف آب همراه شده و منابع آب محدود است بر این اساس در حوزه مدیریت منابع آب کشور نیازمند بهرهمندی از روشهای نوین و جدید هستیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به حرکت رو به جلوی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب طی 30 سال گذشته، افزود: پیش از این و در 30 سال گذشته اجرای طرحهای صنعت آب کشور در بخش نرمافزاری و سختافزاری با مشکلات بسیار زیادی مواجه بود.
وی تصریح کرد: پیش از این در حوره نرمافزاری صنعت آب، بدون حضور مشاوران خارجی تصمیمات جدی و اساسی برای کشور اتخاذ نمیشد.
جوانبخت با بیان اینکه هماکنون صفر تا 100 طراحیها و تصمیمات صنعت آب و آبفا در داخل کشور انجام می
شود، ادامه داد: عمده نیاز صنعت آب، توسط صنعتگران داخلی تامین میشود که اتفاق بسیار خوبی است و طی 3 دهه گذشته صورت گرفته است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نمایشگاه صنعت آب را نقطه عطفی در کشور دانست و ابراز داشت: لازم است در حاشیه این نمایشگاه، فراتر از مسائل تکنیکی و محصولات به موضوعات مدیریتی پرداخته شود، چرا که در حوزه مدیریت آب کشور مشکلات جدی وجود دارد.
جوانبخت با اشاره به تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع آبی کشور، افزود: تغییرات اقلیمی، ظهور خشکسالیهای متمادی، افزایش جمعیت، شکلگیری مراکز جمعیتی جدید و نوع زندگی شهرنشینی با افزایش میزان مصرف آب همراه شده این در حالی است منابع آب محدود است بر این اساس در حوزه مدیریت منابع آب کشور نیازمند بهرهمندی از روشهای نوین و جدید هستیم.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که در حاشیه نمایشگاه بیستم صنعت آب، متخصصان و دانشگاهیان در نشستهای حاشیهای نمایشگاه راهکارهای موثر را برای برون رفت از این چالش ارائه دهند.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه شرایط آب کشور مناسب و مساعد نیست، افزود: هماکنون با گذشت چهار ماه از سال آبی جدید، بارشهای کشور حدود 40 درصد نسبت به متوسط بلندمدت 55 ساله کمتر به ثبت رسیده است. و پیشبینیهای پیشرو که توسط سازمان هواشناسی و مراجع مربوطه صورت گرفته نیز امیدوارکننده نیست.
جوانبخت تاکید کرد: نگرانی از وضعیت منابع آبی با برنامهریزی خوب بخش آب کشور برای همه نقاط جمعیتی در سراسر کشور به ویژه برای تامین آب شرب مرتفع شده و امید است دولت نیز از اجرای طرحهای کوتاه مدت حمایت کند.
وی در ادامه عبور از شرایط پیک آب را منوط به همکاری مشترکان و مصرفکنندگان دانست و ابراز داشت: با همکاری مردم و پیشبرد تمهیدات، پیشبینی شده از این پیک عبور خواهیم کرد.
معاون وزیر نیرو در خصوص حقابه هیرمند خاطرنشان کرد: در این باره با کشور همسایه دارای قرارداد هستیم و این موضوع به صورت مستمر پیگیری میشود؛ بخش فنی و بخش حقوقی مرتبط با موضوعات فنی، اندازهگیریها و میزان آبی که باید وارد کشور شود مربوط به وزارت نیرو میشود و بر این اساس وزارت نیرو با دقت و با در نظر گرفتن جزئیات این موضوع را پیگیری می کند.
جوانبخت یادآور شد: کشور افغانستان در ادامه پیگیریهای صورت گرفته این قول را داده است که همراهی و کمک کند. در همین راستا وزارت امور خارجه ایران نیز به صورت فعال و با جدیت این موضوع را پیگیری میکند.