١٤٠٣/١١/٠٣ ٧:٥٧ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٨٦٧
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور:
تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور/ اجرای 161 پروژه برای مدیریت اوج مصرف در تابستان آینده
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: ۴۳ شهر در ۲۳ استان کشور دچار تنش آبی هستند که برای مدیریت اوج مصرف در روزهای پایانی سال و تابستان آینده 161 پروژه آب و فاضلاب در سطح کشور تعریف شده و در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار بازار انرژی، هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور با اعلام این مطلب افزود: میزان بارش سالانه ایران حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌متر است که یک‌سوم میانگین جهانی به شمار می‌رود. علاوه بر این، توزیع بارش‌ها در استان‌های مختلف نابرابر است. به‌طوری‌که در برخی مناطق میانگین بارش سالانه کمتر از ۳۰ میلی‌متر و در مناطق دیگر بیش از ۱۳۰۰ میلی‌متر گزارش شده است و مدیریت این وضعیت کار دشواری است.
رئیس هیئت‌مدیره شرکت مهندسی آبفای کشور با اشاره به خشکسالی‌های چهار سال اخیر  گفت:  کشور ما از نظر رتبه‌بندی بارش‌ها طی 57 سال که به آمار بارشها دسترسی داریم در جایگاه 53 قرار دارد که این وضعیت بر کمیت منابع آب سطحی و زیرزمینی اثرگذار و نشان‌دهنده بحرانی‌بودن شرایط بارش‌هاست است.
 امینی افزود: میانگین بارش‌های امسال در کشور به ۴۶.۷ میلی‌متر رسیده است، در حالی که میانگین بلندمدت این مقدار ۹۲.۶ میلی‌متر بوده است و ۲۹.۶ کاهش بارش‌ها را نشان می‌دهد.
او با تأکید بر برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای مقابله با تنش‌های آبی گفت: با وجود رتبه پایین بارش، برنامه‌ریزی ما در شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌ها به گونه‌ای است که بتوانیم روزهای اوج مصرف را در شب عید و تابستان آینده با کمترین ناترازی پشت سر بگذاریم که برای این منظور همکاران ما در شرکت‌های آب و فاضلاب به صورت هفتگی و تمام وقت وضعیت منابع سطحی و زیرزمینی را پایش می‌کنند و در مناطقی که دچار ناترازی هستیم، پروژه‌های رفع ناترازی تعریف و اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به کاهش منابع آب در سدهای کشور گفت: از جمله سدهایی که دچار کاهش سطح آب شده اند سدهای کمال صالح و الغدیر در استان مرکزی است که برای مدیریت این شرایط، پروژه‌های جدید تعریف شده است.
او ادامه‌داد: همچنین سد استقلال در استان هرمزگان با کاهش شدید آورده روبه‌رو شده است که نیاز به همراهی مردم برای گذر از شرایط سخت دارد.

دسترسی  7601  روستا به آب پایدار تا پایان امسال
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور در خصوص پروژه‌های تأمین آب روستایی اظهار داشت: وزارت نیرو و دولت برای تأمین آب پایدار در روستاها برنامه‌ریزی‌های متعددی انجام داده‌اند. تاکنون ۷۰۶۷ روستا با همکاری خیرین، پیمانکاران بخش خصوصی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به شبکه آبرسانی پایدار متصل شده‌اند و برنامه ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۳، این تعداد به ۷۶۰۱ روستا برسد.
او  ادامه داد: در بودجه سال ۱۴۰۴ اعتبارات خوبی برای تأمین آب شرب و بهداشت در روستاها پیش‌بینی شده که امیدواریم این اعتبارات به موقع تخصیص داده شود.
امینی افزود در دولت چهاردهم ۳۶ تصفیه خانه آب در حال اجراست که امیدواریم بتوانیم در دولت چهاردهم این پروژه‌ها را تکمیل کنیم.

برنامه‌ای برای افزایش قیمت آب نداریم
همچنین شهرام حیدریان سامانی مدیر کل تعرفه‌های شرکت مهندسی شرکت آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش قیمت آب نداریم.
وی افزود: مصوبه هیات وزیران که روز گذشته ابلاغ شد، به آبونمان آب اختصاص دارد و برنامه‌ای برای افزایش قیمت اعلام نشده است.
او درباره تعرفه مشترکان بد مصرف ادامه داد: تعرفه برای این مشترکان با هدف اصلاح رفتارها اعمال شده‌ و این موضوع موجب اصلاح در برخی مشترکان شده است.
مدیرکل تعرفه های شرکت آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در خصوص تعرفه های آب در سال آینده به شرایطی بستگی دارد، درباره پاداش صرفه جویی گفت: پاداش صرفه جویی در هر استان متفاوت است و مشتر کان پر مصرف که بیش از دو برابر الگو مصرف دارند در بازه زمانی مشخص پس از تذکر نسبت به قطع آب آن‌ها اقدام خواهیم کرد.
او  افزود: مشترکان بد مصرف رعایت نکنند از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر با محدودیت آب روبرو خواهند شد.
گفتنی است بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران از امروز چهارشنبه (سوم بهمن) با مشارکت شرکت‌های داخلی و خارجی برپا شد که تا ششم بهمن ادامه خواهد داشت.
 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :