به گزارش خبرنگار بازار انرژی، در این همایش موضوعاتی از قبیل قراردادهای اتصال به شبکه و تفاوت آن با قراردادهای تامین برق، خرید گواهی ظرفیت و موارد مرتبط به آن، تعرفه بندی مشترکین صنعتی موضوع ماده 3 قانون مانع زدایی از توسعه برق، مشترکین صنعتی مشمول ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، نحوه نرخ خرید برق توسط مشترکین برق ( بورس، دوجانبه) و نحوه تخصیص برق به مشترکان بر اساس مدیریت شبکه برق، نحوه محاسبه برق خریداری شده توسط مشترک در قبوض برق مصرفی آن، بررسی انواع تابلوهای برق در بورس انرژی شامل تابلوی اول بورس، تابلوی برق سبز، تابلوی گواهی صرفه جویی، تابلوی آزاد و تفاوت های آن ها و دیگر موضوعات مورد بررسی مدیران و کارشناسان این حوزه قرار گرفت.
سهیلا مزنگی مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر که سامانه برق آپ هوشمند خواهد شد اعلام کرد: صاحب امتیاز برند برق آپ شرکت آب و برق پاسارگاد است که اولین سامانه جامع خرید برق در کشور است که در تاریخ اول آبان 1402 متولد گردید و در تاریخ 15 اردیبهشت 1403 این سامانه دانش بنیان شد.
وی ادامه داد: این سامانه دانش بنیان به منظور تسهیل در خرید برق و تامین همه نیازهای مصرف کنندگان برق راه اندازی گردیده و قرار بر این است که از این پس مشترکین بالای 30 کیلو وات بتوانند در آن خرید را به راحتی انجام دهند و بدین ترتیب صورت حساب ها و پرداخت های خود را به صورت آنلاین رصد کرده و رژیم مصرف خود را مشاهده کنند.
مزنگی افزود: با سامانه برق آپ مشترکین و مصرف کنندگان می توانند برق عادی (حرارتی)، برق سبز و برق عدم مشمول مدیریت مصرف را با شرایط کاملا منعطف خریداری نموده و از این سامانه گزارشات متنوعی را دریافت نمایند علاوه بر موارد فوق مشترکین می توانید کلیه خدمات مربوط به مشاوره ،خرید نصب و راه اندازی نیروگاه مقیاس کوچک دیزلی و گازسوز در ظرفیتهای مختلف ) و نیروگاه تجدید پذیر را دریافت نمایید.
مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد با بیان اینکه نخستین سامانه جامع آنلاین خرید برق کشور( برق آپ)در نوع خود جزو اولین ها در صنعت برق به حساب می آید گفت: از طریق این سامانه مشترکین می توانند خریدهای برق عادی خود را بصورت بازه ای و پایه انجام دهند و همین طور برق سبز را نیز به صورت برخط ببینند.
مزنگی ادامه داد: به احتمال زیاد در ماه آینده قرائت ها بصورت اتوماتیک از طریق مدیریت شبکه و به طریق
API به انجام خواهد رسید و این در حالی است که تا پیش از این هیچ کدام از مشترکین نمی توانستند اطلاعات خود را از طریق سامانه دریافت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نهادهایی مانند وزارت نیرو و زیر مجموعه هایش یا بورس انرژی چالش هایی با شرکت متبوع وی دارند یا خیر، اظهار کرد: مالکیت شرکت پاسارگاد کاملا خصوصی است و هیچ مشکل و مانعی بر سر راه فعالیت خود با نهادهای دولتی ندارد و مدیریت شبکه و توانیر و شرکت های توزیع و یا بورس انرژی در عین حال همکاری های مختلفی نیز با مجموعه برق و آب پاسارگاد دارند.
مدیر عامل و نائب رئیس شرکت آب و برق پاسارگاد همچنین اظهار کرد: سامانه برق آپ با سه خرده فروش همکاری دارد که اولین آن شرکت انرژی پاک است که ظرفیت خرده فروشی اش 2 هزار مگاوات است و خود شرکت آب و برق پاسارگاد هم پروانه و مجوزی 2 هزار مگاواتی دارد و در نهایت شرکت پیمان انرژی است که ظرفیتی 600 مگاواتی دارد .
وی با بیان اینکه در سطح کشور سازمان و شرکتی هنوز وجود ندارد که پروانه فروشی تا 5 هزار مگاوات داشته باشد،گفت: وجه تمایز برق آپ با بورس این است که بورس به هرحال کارمزد دارد اما مشترکین صنعتی و غیر صنعتی برق آپ در این سامانه کارمزدی پرداخت نمی کنند. مزنگی همچنین گفت: یکی از مشکلات صنایع و مشترکین این است که قبل از اینکه وارد خرید برق شوند و معامله را رسما انجام دهند به غیر از کارمزد می بایست قبل از دوره مصرف وجه لازم را پرداخت کنند و حال این مبالغ که قابل ملاحظه و تامل است در سامانه برق آپ وجود ندارد چرا که آنها می توانند ماهیانه، فصلی و سالیانه پول مورد نظر را پرداخت کنند.
وی تعداد مشترکین فعلی برق آپ را 2 هزار مورد اعلام کرد و گفت: برق آپ در ماه حدود 2100 مگاوات فروش برق دارد.
تنوع عرضه برق در بورس انرژی می تواند به رفع ناترازی کمک کند
حمید رضا باقری معاون بازار برق ایران در این نشست خبری نیز حضور یافت و در پاسخ به سوال خبرنگاران بیان کرد: در این همایش در خصوص بررسی انواع تابلوهای برق در بورس انرژی شامل تابلوی اول بورس، تابلوی برق سبز، تابلوی گواهی صرفه جویی، تابلوی آزاد و تفاوت های آن ها صحبت شد.
وی در خصوص تابلو آزاد گفت: تابلو برق آزاد برقی است که تولیدکنندگان برق تولیدی خود را با سوخت آزاد انجام می دهند و با تضمین می فروشند. این میزان فروش برق آزاد تاکنون در بورس، زیر هزار مگاوات برق عرضه شده است.
وی ادامه داد: البته برق آزاد بیشتر به نیروگاه هایی تخصیص دارد که به تازگی تاسیس می شوند.
به گفته باقری تنوع تولید برق و عرضه برق در بورس انرژی می تواند به رفع ناترازی کمک کند.
هدفگذاری رفع ناترازی تنها در مدیریت تولید و مصرف
بهروز احمدی حدید مدیر معاملات خارج از بازار شرکت ایران نیز در این نشست خبری به خبرنگاران گفت: رفع ناترازی می تواند در حوزه تولید و مصرف برق مدیریت شود.
وی ادامه داد: در بخش تولید می توان با راه اندازی واحدهای تولید برق را هدایت کرد و کمک کرد که ریسک تولید را کاهش داد. به عبارتی مدیریت در تولید می تواند این ریسک را پوشش دهد.
احمدی به مصرف به عنوان دیگر مدیریت در بخش ناترازی اعلام کرد: انتشار اوراق گواهی صرفه جویی در بورس، ارائه مشوق هایی و طراحی آن ها برای صنایع که با کنترل مصرف مشوق هایی به آن ها تعلق می گیرد و این موضوع به بهینه سازی مصرف کمک کرده و مصرف را کاهش می دهد.