به گزارش بازار انرژی از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، نیروگاه های برقآبی حدود 14 درصد از ظرفیت نیروگاههای کل کشور را به خود اختصاص دادهاند، نیروگاه هایی که بدون استفاده از سوخت فسیلی و بدون انتشار گازهای آلاینده، به تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر میپردازند. ظرفیت نصب نیروگاه های برق آبی کشور حدود 12 هزار مگاوات است که حدود 9 هزار مگاوات آن توسط شرکت آب و نیرو احداث و به بهره برداری رسیدهاند.
طبق تعاریف فنی و کاربردی، نیروگاه های برق آبی وظایف خطیری چون مدیریت آب های سطحی، جلوگیری از وقوع سیلاب، کنترل فرکانس، تعادل بخشی به شبکه برق و تولید برق پاک و تجدیدپذیر را برعهده دارند. طراحی سدها و نیروگاه های برق آبی به گونهای است که در فصل بهار، روان آبها را در مخازن ذخیره کرده و در تابستان با رهاسازی برنامهریزی شده آب، به توسعه پایدار کشاورزی، صنعت، شرب و خدمات کمک میکنند، علاوه بر آن در فصول گرم تابستان که شبکه برق، پیک مصرف را تجربه میکند و گرمای هوا راندمان سایر نیروگاه ها را به حداقل رسانده، با تولید برق مطمئن، به کمک شبکه سراسری می آیند.
در روزهای اخیر با توجه به گرمای هوا، نیاز مبرم شبکه و عدم امکان تولید کافی توسط سایر نیروگاه ها به علل مختلف، نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو به میزان برنامه ریزی شده تولید داشته و از مشکلات موجود در تولید برق در سایر نیروگاهها، کاسته و خاموشیها را به حداقل رسانده اند.
شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با 35 سال سابقه درخشان در راهبری طرحهای استراتژیک حوزه آب و برقآبی، به دستیابی کشور به اهداف محرومیتزدایی و افزایش سطح رفاه جامعه کمک شایانی نموده و در طول مدت سال و به صورت شبانهروزی خدمات گسترده خود را تقدیم ملت شریف ایران نموده است.