١٣٩٦/٠٩/٢٥ ١١:١٣ ق ظ
کد خبر : ٧١٠٨٤
ادغام هلدینگ های سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی در دستور کار قرار دارد
مدیرعامل شستا با اشاره به اینکه ۱۴۰ شرکت از بنگاه داری خارج می شوند، گفت: ادغام هلدینگ های سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی تاپیکو مرتضی لطفی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد سرمایه اولیه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی گفت: سرمایه اولیه این شرکت  ۳۹۰۰ میلیارد تومان است که البته تا سقف ۸ هزار میلیارد می توانیم افزایش سرمایه دهیم و در ۹ حوزه، سرمایه ۸۰ هزار میلیارد تومانی دارد که مشغول فعالیت است قصد ما حفظ سرمایه های این سازمان است.

لطفی با اشاره به اینکه در راستای اصلاح ساختار و خروج از بنگاه داری ۹ هلدینگ سرمایه گذاری به ۵ هلدینگ تبدیل خواهند شد، گفت: هلدینگ های نفت و گاز و دارو، بانک و بیمه و فناوری نوین از این پس ادغام خواهند شد و در این خصوص نیز نشست هایی با معاونت فناوری ریاست جمهوری در خصوص فعالیت های دانش بنیان داشته ایم که قصد داریم پردیس دوم را ایجاد کنیم. تفاهم نامه ای نیز در این خصوص منعقد کرده و به دنبال تولید دانش بنیان هستیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی  یادآور شد: ادغام هلدینگ انرژی در نفت و گاز انجام می شود، عمران با صنایع کاشی و سرامیک، صنایع نوین نیز با رایتل ادغام خواهند شد که امیدواریم تا اواسط سال آینده بتوانیم ادغام ۵ هلدینگ را انجام دهیم.

وی به سرمایه گذاری های خارجی اشاره کرد و اظهار داشت: در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده به طوری که بعد از برجام تا به امروز ۵۰ تفاهم نامه با کشورهای خارجی منعقد کرده ایم. دو تفاهم نامه در باکو در حوزه دارو و یک تفاهم نامه نیز در عراق در حوزه سیمان در آستانه بهره برداری هستیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی افزود: اولین کشتی مسافربری که صنایع ما تولید کرده بود به یکی از شرکت های ترکیه با ارزش ۲۹ میلیون دلار فروخته شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی از تشکیل کمیته صیانت از اموال و ذخایر بیمه شدگان خبر داد و گفت: وزیر رفاه منشور 9 گانه ای را در ارتباط با این کمیته و صیانت از دارایی های بیمه شدگان ابلاغ کرد که به تصویب هیات مدیره نیز رسیده است و بر همین اساس با نظارت این کمیته خروج از بنگاه داری و اصلاح ساختارها انجام می شود. 

لطفی در مورد ساماندهی نیروی انسانی در شستا نیز گفت: گرایش به سمت استفاده از نیروهای جوان و نیروهای زن متخصص و نیروهای داخلی رویکرد هیات مدیره طی این مدت بوده است به طوری که از زنان باتجربه و نخبه در رده های مدیریتی استفاده می کنیم. 

در دوره قبل، شستا حیاط خلوت سیاسی شده بود

وی با اشاره به اینکه ۶۰ هزار نیرو در شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی همکاری می کنند، گفت: در دوره قبل، شستا حیاط خلوت سیاسی شده بود که در این مدت برخی را شناسایی کردیم و قرار است عذر افرادی که با سیاسی کاری به شستا وارد شده اند را بخواهیم که برای خروج ۲۰ نفر در حال بحث هستیم و از نیروهای متعهد و ارزشی استفاده کنیم. 

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه در سال های گذشته به منظور رد دیون از دولت برخی از شرکت های کم بازده به ما واگذار شدند، گفت: با تراکم نیروی انسانی، قدیمی بودن تکنولوژی و سودآوری کم این شرکت ها در جهت اصلاح آنها و خروج از بنگاه های کم بازده در حال اقدام هستیم که امیدواریم هرچه سریع تر این اقدام میسر شود. 

لطفی تاکید کرد: برخی از این شرکت هایی که قرار است واگذار شوند کم بازده، کوچک و مضر با منافع محیط زیست بوده که تولیدشان توسط این سازمان متوقف شده است و مابقی شرکت ها نیز متاثر از سیاست های راهبردی تامین اجتماعی است. 

وی با اشاره به اینکه در حوزه نفت، گاز، دارو و صنایع دانش بنیان ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته ایم گفت: شرکت پالایش ستاره خلیج فارس در حال حاضر ۶۰ درصد بنزین مورد نیاز کشور را تولید می کند که در آینده نزدیک می توانیم خودکفا شویم. ساخت پالایشگاه های دیگری نیز در دستور کار قرار دارد. 

به گفته وی، در مورد تولید شش قلم داروی سرطانی برای اولین بار در کشور اقدام کرده ایم که به زودی از این شش قلم رونمایی خواهد شد. 

لطفی به بیشترین سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و دارو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با کشور عمان در زمینه ساخت و ساز فعالیت می کنیم و در نفت و گاز و پتروشیمی قرارداد هایی با کشورهای ایتالیا، قزاقستان، آذربایجان، استرالیا و ... داریم.

مدیرعامل شستا در ادامه به پاسخ سوال خبرنگار ایلنا در مورد اینکه با توجه به خروج شستا از بنگاهداری و ضررده بودن برخی از شرکت‌های این مجموعه، بخش خصوصی تمایلی برای ورود به این حوزه‌ها نخواهد داشت. تکلیف صنایعی مانند چوکا که ضررده هستند و تعداد زیادی کارگر دارند چه می‌شود؟ ، گفت: در حال حاضر شرکت چوکا یک خریدار از کشور روسیه دارد که برای مشارکت یا خرید کامل در حال مذاکره با آنها هستیم.

وی ادامه داد: این شرکت هزار نفر نیروی انسانی دارد. در حالی که واحدهای مشابه با 200 نفر اداره می‌شوند. از طرف دیگر مصرف کاغذ در داخل نیز به حداقل رسیده است.
ضمن آنکه در هنگام خصوصی‌سازی و واگذاری آنها زنجیره تامین رعایت نشد.
به طور مثال در واگذاری ذوب‌آهن به شستا فقط کارخانه تحویل داده شد ولی معدن را به صورت جداگانه واگذار کردند.

در واگذاری چوکا نیز جنگل که به عنوان مواد اولیه این کارخانه است را به وزارت دفاع داده‌اند و الان ما باید با قیمت گزاف به دنبال تامین این زنجیره باشیم. ضمن آن که تا به امروز تمام تلاش خود را کرده‌ایم که حقوق کارگران را تامین کنیم.
لطفی تصریح کرد: بیشتر کارگران چوکا در آینده نزدیک بازنشست خواهند شد و مجموعه اسالم نیز به 30 نفر رسیده است. هفته گذشته من صحبتی با آقای نوبخت داشتم و توانستیم دو مصوبه 50 میلیاردی برای این مجموعه دریافت کنیم. ضمن آن که برای واگذاری چنین مجموعه‌هایی که زیان ده هستند طرح‌های اصلاحی در نظر گرفتیم که آن را اجرا خواهیم کرد

چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :