١٣٩٧/٠٧/٢٩ ٢:٠٥ ب ظ
کد خبر : ٧١٢٠٠
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در نشست خبری گفت:
هلدينگ خليج فارس، سهام سهامداران را افزايش می‌دهد
ربيعي گفت : هلدينگ پتروشيمی خليج فارس در نظر دارد هر ١٠٠ سهم سهامداري را به ١٨٣ سهم ارتقا دهد.
به گزارش پایگاه خبری سهام انرژی، جعفر ربیعی مدیعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس امروز ۲۹ مهرماه در نشست خبری ضمن اعلام این خبر افزود: امروز سرمايه هلدینگ خلیج فارس  از ٥ هزار ميليارد تومان گذشته به ٩ هزار و ١٥٠ ميليارد تومان از طريق سود انباشته رسیده است.
وی در ادامه افزود: هلدينگ خليج فارس در حال عمق بخشي با بازار سرمايه است و اين شركت در حال حاضر به لحاظ حجم بازار در بورس تنها رقيب شركت فولاد مباركه اصفهان است.
وي درباره شركت پتروشيمی پارس كه در تيرماه سهام این شرکت به بورس عرضه شده بود،‌گفت: خوشبختانه پتروشيمي پارس از زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس، يكي از پرسودترين شركت های بورسی شد، به طوری كه اگر كسی در عرضه اوليه سهام اين شركت يعنی در تيرماه سهمی خريداری می کرد امروز مي توانست ١٠٠ درصد سود كند.
ربیعی گفت: هلدينگ پتروشيمي خليج فارس ٨٠ هزار نفر سرمايه گذار دارد و از این رقم نیز بیشتر نیز با ورود شركت های پتروشيمی نوری بوعلی سينا و بندر ادامه  بیشتر خواهد شد.
عرضه 2 میلیارد و 400 میلیون دلار ارز از ابتدای سال تاکنون
ربیعی بابیان اینکه ما از ابتدای سال همه ارز حاصل از صادرات را به بازار رسمی عرضه کردیم، اظهار داشت: از تاریخ 22/1/97 تا 16/5/97 با نرخ 4200 تومان و از 16/5/97 تاکنون با نرخ 7500 تومان ارز را وارد بازار ثانویه کرده‌ایم. به این ترتیب از ابتدای سال تا 25 مهرماه 2 میلیارد و 400 میلیون دلار از سوی شرکت‌های تابعه خلیج فارس به بازار عرضه شده است و این نشان می‌دهد که تمام آنچه را که صادر کردیم به نیما داده‌ایم البته بخشی نیز خرج تامین هزینه‌های خودمان شد.
وی با تاکید بر اینکه ما در فروش ارز به هیچ وجه انحصاری عمل نکرده‌ایم، خاطرنشان کرد: یکی از اشکالاتی که به ما وارد می‌کنند می‌گویند ارز را به خریداران خاص نمی‌فروشیم در حالی که ما طی شش ماه گذشته به 111 صرافی مختلف ارز فروخته‌ایم.
بهره‌برداری از سه پروژه جدید پتروشیمی با 4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری تا یک سال آینده
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه حجم مالی در دست اجرای توسعه این هلدینگ اکنون 8.5 میلیارد دلار است یادآور شد: تلاش می‌شود براساس برنامه‌ریزی و اولیت‌بندی روی پروژه‌هایی که پیشرفت زیادی دارد تمرکز شود تا زودتر به بهره‌برداری برسد که از بین آنها سه پروژه لردگان، الفین ایلام و گاز بیدبلند که ظرف یک سال مالی آینده به بهره برداری می رسند برای این سه پروژه چهار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده به این معنا که 4 میلیارد دلار ظرفیت جدید وارد پتروشیمی خواهد شد.
هلدینگ رتبه 9 دنیا در زمینه سرمایه‌گذاری را دارد
وی همچنین به رتبه‌بندی پتروشیمی‌ها از سوی یک موسسه معتبر بین‌المللی اشاره و اظهار داشت: هلدینگ در حوزه فروش رتبه 38 دنیا و در خاورمیانه دوم است در زمینه سرمایه‌گذاری نیز رتبه نهم دنیا را داریم و در عین حال به دنبال توسعه هم هستیم.
وی ادامه داد: بنده ادعا می‌کنم رابطه دولت و هلدینگ پتروشیمی هم در زمینه تامین خوراک، نرخ خوراک و هم در زمینه فروش ارز در سطح خوبی بوده و بهتر از هرزمان دیگری است.
قرارداد 1.2 میلیارد دلاری برای جمع‌آوری گازهای فلر
ربیعی همچنین به پروژه جمع‌آوری گازهای فلر اشاره و تصریح کرد: ما یک 1.2 میلیارد دلار قرارداد داریم که گازهای همراه نفت خوزستان جمع‌آوری شده و به عنوان خوراک پتروشیمی استفاده شود و این یک تعامل برد-برد است. اکنون در این پروژه در فاز مطالعاتی هستیم که ظرف دو تا سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و 20 میلیون متر مکعب در روز گاز غنی معادل 4 واحد متانول بزرگ به دست می‌آوریم.
وی با اشاره به انتقادات مطرح شده در خصوص تعدد پتروشیمی در هلدینگ افزود: در این خصوص کسی مقصر نیست به طور طبیعی سال‌ها قبل اتفاق افتاده و اکنون خیلی از این پتروشیمی‌ها سهامداران خرد دارند که یک‌شبه نمی‌توان آنها را جدا کرد.
وی با اشاره به لزوم تجمیع پاپیکو با هلدینگ خلیج فارس تصریح کرد: ما برای این پروژه بنا داریم به نحوی انجام شود که سهامداران خرد دچار زیان نشوند. اکنون 70 تا 80 درصد آماده اجرا است و منتظریم که با روی کار آمدن وزیر جدید رفاه ظرف یک سال آینده به نتیجه برسند و کلیه پتروشیمی‌های شستا و بازنشستگی کشوری وارد هلدینگ خلیج فارس شوند.
ربیعی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها هماهنگ با NPC تصمیم‌گیری می‌کنند، افزود: ما با توجه به سیاست‌های ارزی کشور ارز را عرضه می‌کنیم بر همین اساس ابتدا ارز را با نرخ 4200 و سپس در بازار ثانویه 7500 تومان عرضه کردیم مجدداً هفته گذشته تصمیم گرفته شد که با نرخ 8هزار تومان باشد. البته ممکن است برخی عرضه نکرده باشند ولی این اتفاق زیاد نبوده است و حجم سنگینی نیست. از دیروز نیز  با نرخ 7700 تومان به فروش می‌رسد.
وی با بیان اینکه بازار نیما از ابتدا بر مبنای عرضه و تقاضا بوده و نرخ دستوری نبوده است، خاطرنشان کرد: همواره نرخ عرضه پتروشیمی‌ها نسبت به نرخ متوسط نیما کمتر بوده است یعنی سعی کرده‌ایم ارز ارزان‌تری را ارائه کنیم تا از التهاب بازار جلوگیری شود.
روزی 15 میلیون دلار به بازار ارز عرضه می‌کنیم
وی تصریح کرد: آنچه برای هلدینگ خلیج فارس برای عرضه ارز صادراتی تعیین شده بعد از کسب مواردی مثل تامین تجهیزات باید 4 میلیارد و 200 میلیون دلار تا پایان سال عرضه کنیم که تا تاریخ 25/7/97 2 میلیارد و 400 میلیون دلار عرضه شده است؛ یعنی به طور متوسط روزی 15 میلیون دلار توسط هلدینگ خلیج فارس به بازار تزریق شده است.
پتروشیمی‌ها چوب خوش‌حسابی و کمک به دولت را می‌خورند
وی در ادامه اظهار داشت: ما ارز را از روش‌های عجیب وارد کشور می‌کنیم و هیچ انگیزه‌ای برای نگهداری آن در خارج از کشور نداریم چرا که برای خرید خوراک احتیاج به ریال داریم بنابراین باید ارز را وارد کنیم. ضمن اینکه بسیاری از شرکت‌های ما بورسی هستند. پتروشیمی‌ها زیر ذره‌بین‌اند و این تهمت‌ها صحت ندارد و بیش از بقیه ارز را وارد کشور می‌کنند. اینان چوب خوش‌حسابی و کمک به دولت را می‌خورند.
وی درباره میزان فروش و سود هلدینگ بیان کرد: کل فروش ما 10.5 میلیارد دلار بوده که 1.5 تا 2 میلیارد دلار سود است مابقی یعنی 95 تا 98 درصد هزینه خوراک است که 7 تا 8 میلیارد دلار را شامل می‌شود. یعنی شرکت‌های گازی 80 درصد هزینه مربوط به خوراک و شرکت‌هایی با سود مایع 95 تا 96 درصد هزینه‌هایشان مربوط به خوراک است.
ربیعی اظهار داشت: براساس توافقی که با وزارت نفت داشته‌ایم اجازه داریم در سه بخش تامین قطعات یدکی، کاتالیزها و تجهیزات، مواد شیمیایی، پرداخت بدهی‌ها و هزینه پروژه‌ها ارز را برای خودمان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: به جز بدهی به نفت حدود 6 درصد درآمد صادراتی صرف پرداخت بدهی و 3 تا 3.5 درصد خرج تجهیزات پروژه‌ها می‌شود. در مورد هلدینگ 15 درصد درآمد صادراتی خرج خودمان می‌کنیم و بقیه را به سامانه نیما می‌دهیم.
ربیعی یادآور شد: تا ابتدای مهر نرخ خوراک 3800 تومان بود و ما ارز را 4200 تومان فروختیم. اما از ابتدای مهر ارز را با قیمت 7500 تومانی که خوراک می‌خریم می‌فروشیم. یعنی حاشیه سود ما کم شده که سعی می‌کنیم با کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید و ظرفیت آن را جبران کنیم.
وی درباره سهامداران خارجی نیز گفت: پتروشیمی فیلیپین 20 درصد سهام ما را دارد و 80 درصد آن نیز متعلق به خودمان است و غیر از آن در مورد یک پتروشیمی دیگر 60 درصد مربوط به ایران و مابقی به متعلق به کنسرسیومی از کشورهای مختلف از جمله ژاپن و تایلند است.
وی درباره اشکالات سامانه بهین‌یاب اظهار داشت: بعد از راه‌اندازی شاهد بودیم که حجم وسیعی از تقاضا وارد بورس کالا شد یعنی 300 درصد (3 برابرسال گذشته) و این در حالی بود که نه اقتصاد کشور رشد کرده بود و نه صادرات و این باعث شده بود که رانت وسیعی ایجاد شده و بورس کالا از ماهیت اصلی خارج شد.
وی تاکید کرد: هرکس که از بورس خرید می‌کند باید در سامانه بهین‌یاب به عنوان تولیدکننده ثبت نام کند. برای حل شدن موضوع این سامانه وزارت صنعت تصمیم گرفت سقف رقابت کالا را بردارد و این باعث شد که تولیدکنندگان اصلی خریداری کنند و تولیدکننده نماها از بازار خارج شوند. بنابراین ظرف یک ماه گذشته تقاضا سیر نزولی داشته و میزان قیمت کالایی که به دست مصرف‌کننده واقعی می‌رسد نسبت به قبل کاهش یافته است.
وی همچنین گفت: یکی از راه‌حل‌هایی که ما پیشنهاد دادیم این بود که  ما به عنوان عرضه‌کننده اعلام کردیم اگر وزارت صنعت و NPC به نتیجه برسند بخشی از محصولات پتروشیمی را به صورت مستقیم به مصرف‌کنندگان بزرگ بفروشیم اما در هر حال اینکه کالا در بورس عرضه شده و یا مستقیم به فروش برسد برای ما فرقی ندارد.
وی تاکید کرد: پتروشیمی‌ها یکی از عوامل ثبات بازار ارز هستند. 85 تا 87 درصد تولید نسبت به ظرفیت داشته‌ایم و هدفگذاری ما رسیدن به 90 درصد است.
وی با بیان اینکه صادرات ما نسبت به سال گذشته قیمت بالاتری داشتند تولید تجمعی هلدینگ را 11 میلیون و 100 هزار تن اعلام کرد.
 
   
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :