١٣٩٧/١٢/٢٢ ٩:٥٠ ب ظ
کد خبر : ٧١٣٤٤
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران:
صادرات فراورده های نفتی از طریق بورس بدون محدویت به کشورهای همسایه
موسوی خواه به"سهام انرژی"گفت: با توجه به موازنه تولید و مصرف فرآورده های نفتی در کشور می توانیم فرآورده های نفتی را از طریق بورس به کشورهای همسایه صادر کنیم و در این زمینه مصوبه مجلس را هم داریم.
به گزارش سهام انرژی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران بعدازظهر چهارشنبه (۲۲ اسفند) در نشست خبری که به مناسبت تشریح برنامه‌های خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی و طرح نظارت بر عرضه مطلوب فرآورده‌های نفتی در سراسر کشورتشکیل شده بود، در پاسخ به سوال خبرنگار سهام انرژی گفت: عرضه فراورده به کشورهای همسایه از طریق بورس به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و پس از تایید شورای نگهبان نیز ما می توانیم بدون محدودیت فراورده را به بازارهای هدف صادر کنیم.
وی در زمینه میزان سوخت مورد نیاز مردم در جایگاه های عرضه سوخت در ایام نوروزگفت:‌ خوشبختانه موجودی ذخایر فرآورده کشور بسیار مناسب است و این قول را به مردم می دهیم که امسال نیز همچون سال های گذشته، مردم نوروز بسیار خوب و بدون دغدغه ای را داشته باشند.
موسوی خواه افزود: استقرار جایگاه‌های سیارعرضه سوخت در مسیرهای پر تردد، اعزام نمایندگان ستاد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به مناطق ۳۷ گانه، افزایش نیروهای پشتیبانی در سامانه تلفنی ۰۹۶۲۷، نظارت‌های کمی و کیفی دقیق روزانه در همه تعطیلات نوروز و کنترل هفتگی تلمبه‌ها از جمله تمهیدات اندیشیده شده برای سوخت‌رسانی مطلوب به مسافران نوروزی است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: اگر چه برای ایام نوروز، کارت هوشمند سوخت جایگاه‌داران در بین جایگاه‌های عرضه سوخت توزیع شده است، اما مسافران به‌ویژه هموطنانی که به استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کنند، باید کارت سوخت شخصی خود را به همراه داشته باشند.
موسوی‌خواه گفت: با توجه به افزایش نرخ بلیط سفرهای هوایی، پیش بینی می‌کنیم سفرهای زمینی و مصرف بنزین در تعطیلات و ایام نوروز امسال به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد.
وی همچنین پیش بینی کرد که در پنج روز پایانی امسال، به‌طور میانگین روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین و در ۱۴ روز نخست سال ۹۸، روزانه ۱۰۷ میلیون لیتر بنزین مصرف شود که حکایت از افزایش ۱۲ درصدی نسبت به سال ۹۷ دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ضمن پیش‌بینی میانگین مصرف روزانه ۹۷ میلیون لیتر بنزین در سال ۹۸ و افزایش ۱۰.۲ درصدی آن نسبت به سال ۹۷، اعلام کرد: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در کشور تولید و توزیع می‌شود.
موسوی‌خواه با بیان اینکه در سال ۹۷، در مجموع ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر وارد کشور شد، گفت: در سال ۹۸ شاهد عرضه مستمر بنزین سوپر در کشور خواهیم بود و حتی یک لیتر بنزین هم وارد نخواهیم کرد.
وی گفت: در سال ۹۶ به‌طور میانگین روزانه ۳.۵ میلیون لیتر بنزین سوپر در کشور مصرف شده است که این مقدار در سال ۹۷ به روزانه ۵.۵ میلیون لیتر رسیده است.
موسوی خواه با اشاره به این که تا سال گذشته به صورت میانگین روزانه حدود ۱۲.۴ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که این میزان در سال جاری در مجموع به کمتر از ۴.۱ میلیون لیتر رسید، افزود: بنزین یورویی که هم اکنون در کلانشهرها توزیع می شود، تمام مولفه های بنزین سوپر را دارد، به اضافه این که اکتان بنزین آن ۴ درجه پائین تر از بنزین سوپر است
وی میزان برآورد مصرف بنزین در سال جاری را روزانه ۸۷.۸ میلیون لیتر با ۸ درصد افزایش اعلام کرد و افزود: این رقم در سال جاری در رقمی نزدیک به پیش بینی ها به ۸۸ میلیون لیتر در روز رسید.
موسوی خواه تاکید کرد: در مصرف نفت گاز نیز برآوردهای انجام شده حاکی از رشد ۵ درصدی مصرف در سال ۹۷ بود که این میزان باز هم در رقمی نزدیک به پیش بینی ها ۵.۹ درصد رشد یافت.
وی با اشاره به پشت سر گذاشتن سال پرفراز و نشیبی در توزیع فرآورده کشور گفت: در تیر ماه سال جاری رکورد مصرف بنزین کشور با ۱۲۱.۸ میلیون لیتر در تیرماه شکسته شد و رشد مصرف بی سابقه ۱۰۰ درصدی بنزین در استان های شمالی کشور اتفاق افتاد که خوشبختانه با زحمات همکاران ما در مجموعه شرکت پخش سربلند بیرون آمدیم.
موسوی‌خواه با اشاره به این که هم اکنون به طور میانگین روزانه بیش از ۲۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و بیش از ۲۰ میلیون لیتر نفت گاز یورو ۴ در کشور تولید و توزیع می شود، گفت: هم‌اکنون در بیش از ۵۵۷ جایگاه عرضه سوخت کلانشهرها و محورهای مواصلاتی کشور، نفت‌گاز یورو ۴ توزیع می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای افزایش سهم سی ان جی در سبد سوخت خودروها گفت: خوشبختانه در سال ۹۷ اقدامات خوبی در این زمینه در مدیریت طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی انجام شده است و انتظار دارمی با برنامه ریزی هایی نظیر اعطای وام تبدیل خودروهای پرمصرف، تبدیل ناوگان پرمصرف حمل و نقل و تعییر در نوع مخازن از سی ان جی به ای ان جی شاهد جهش قابل توجهی در مصرف سی ان جی در سال آینده باشیم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به این که در استان سیستان و بلوچستان عرضه سوخت فقط با کارت سوخت خودروها انجام می شود و کارت آزاد به شدت کم است، تاکید کرد: اگر چه کارت های آزاد در ایام نوروز در جایگاه ها دو برابر شده است، اما مردم در این استان از کارت های سوخت شخصی استفاده کنند.
موسوی خواه با تاکید بر این که سهمیه بنزین در کارت های سوخت شارژ شده است و مردم می توانند بدون هیچ محدودیتی از این کارت ها استفاده کنند، تصریح کرد: طرح کدینگ در استان سیستان و بلوچستان در شهرستان سراوان و میرجاوه انجام شده است و بقیه شهرهای این استان کدینگ خاصی ندارد و مردم می توانند از کارت های سوخت خودشان استفاده کنند.
میزان عرضه سوخت به نیروگاهها در سال ۹۷
موسوی‌خواه اعلام کرد که تاکنون در سال ۹۷، ۷ میلیارد لیتر فرآورده به نیروگاه‌های سراسر کشور توزیع شده که ۵.۵ میلیارد لیتر آن نفت کوره بوده است.
وی تاکید کرد: میزان بدهی ایرلاین ها در سال ۹۶، ۹۷۵ میلیارد تومان بود که این میزان در حال حاضر به ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران همچنین بر ممنوعیت عرضه مکمل در سطح جایگاه های سراسر کشور تاکیدکرد و گفت: خوشبختانه کیفیت سوخت توزیعی در جایگاه های کشور قابل قبول بوده و استفاده از این مکمل ها هیچ تاثیری در کیفیت سوخت خودروها ندارد.
همچنین در حاشیه این نشست خبری، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از اپلیکیشن باک (پمپ‌بنزین یاب) این شرکت رونمایی شد، پرداخت الکترونیک وجه سوخت، جست‌وجوی نزدیکترین جایگاه‌های عرضه، فاصله تا جایگاه بعدی، انتخاب جایگاه بر اساس نوع سوخت توزیعی از جمله امکانات این اپلیکیشن است.
همچنین در پایان این نشست طرح بازدید نوروزی و کنترل مجاری عرضه فرآورده های نفتی کشور با حضور سیدمحمدرضا موسوی خواه، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در مقابل ساختمان اصلی این شرکت کلید خورد.
 
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :