١٣٩٨/٠٦/٢٥ ٢:٠٢ ب ظ
کد خبر : ٧١٥٨٠
مدير عامل شركت ملي صنعت پتروشيمي گفت:
صنعت پتروشیمی نه یک بنگاه اقتصادی بلکه نظام اقتصادی است
محمدی: صنعت پتروشيمي يك بنگاه اقتصادی نيست يك نظام اقتصادی در كشور است که روز به روز با بهره‌برداری از طرح‌های جدید، نقش آن پررنگ‌تر می‌شود.
به گزارش سهام انرژی، بهزاد محمدی مدير عامل شركت ملي صنعت پتروشيمي، امروز ۲۵ شهریورماه در نشست خبری به مناسبت سیزدهمین نمایشگاه ایران پلاست هفته آینده ، با اعلام این مطلب، به جهش دوم صنعت پتروشیمی که از سال ۹۲ فعال شدند، اشاره و اظهار کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده و بهره‌برداری از طرح‌های جدید در جهش دوم صنعت پتروشیمی، ظرفیت تولید این صنعت تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد و درآمد ۱۷ میلیارد دلاری کنونی محصولات پتروشیمی را به ۲۵ میلیارد دلار می‌رساند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه ۲۷ طرح پتروشیمی از امسال تا سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: طرح‌های پتروشیمی متانول کاوه، الفین ایلام و متانول بوشهر و PVR تخت جمشید امسال افتتاح خواهند شد.
محمدی سال ۹۹ را سال پرکار و پر رونق برای صنعت پتروشیمی عنوان و تصریح کرد: سال آینده ۱۶ طرح و سال ۱۴۰۰ هفت طرح دیگر صنعت پتروشیمی به بهره‌برداری خواهند رسید؛ با تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی تعداد مجتمع‌های پتروشیمی کشور از ۵۶ به ۸۳ مجتمع می‌رسد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه حجم سرمایه‌گذاری طرح‌های جهش سوم صنعت پتروشیمی ۲۳ میلیارد دلار است، گفت: حجم سرمایه‌گذاری در دست اجرای کنونی صنعت پتروشیمی ۴۰ میلیارد دلار است
ایران پلاست امسال مهم ترین رویداد
معاون وزیر نفت به برگزاری همایش اکوپلاست در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست امسال اشاره و اظهار کرد: از وزیران نفت و انرژی ۱۱ کشور از کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه برای حضور در این همایش دعوت شده است که این همایش به‌منظور افزایش همکاری در در زمینه صنعت پتروشیمی برگزار می‌شود.
وی نمایشگاه ایران پلاست را مهم‌ترین رویداد در حوزه پتروشیمی دانست و ادامه داد: سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست از ۳۱ شهریورماه تا سوم مهرماه با حضور ۵۷۰ شرکت داخلی، ۳۵ شرکت خارجی، ۱۲ هیئت از ۱۰ کشور خارجی و ۱۴ کشور به صورت افتخاری برگزار می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه ایران پلاست کانونی برای تعمیق ارتباط تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی و بنگاه‌های متعدد در صنعت پلیمر و پلاستیک و افزایش کسب‌وکار است، گفت: ۸۵۰ هزار نفر اشتغال در ۱۵ هزار بنگاه فعال در صنایع پایین‌دست پتروشیمی وجود دارد.
محمدی به توجه ویژه وزارت نفت به شرکت‌های استارتاپ و دانش‌بنیان افزود: این شرکت‌ها حضور فعالی در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست خواهند داشت و این شرکت‌ها را به عنوان بازوی کمکی برای وزارت نفت می‌دانیم و امیدواریم که اثربخشی بیشتری در کل کشور به‌ویژه صنعت پتروشیمی داشته باشند.
جهش سوم پتروشیمی از 1400 تا 1404
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه پروژه‌های جهش سوم پتروشیمی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ اجرایی خواهند شد، ادامه داد: در مجموع ۲۶ پروژه پتروشیمی با پیشرفت‌های مختلف وجود دارد که با برنامه‌ریزی انجام شده و بهره‌برداری از آنها ظرفیت صنعت به سالانه ۱۳۳ میلیون تن و ارزش کل محصولات پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار تا پایان سال ۱۴۰۴ خواهد رسید.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ مجوز طرح پتروشیمی صادر شده است که در مرحله تأمین سرمایه و فناوری هستند، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی این مجوزها را از محاسبه جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی خارج کرده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه حجم سرمایه‌گذاری طرح‌های جهش دوم ۱۷ میلیارد دلار و طرح‌های جهش سوم صنعت پتروشیمی ۲۳ میلیارد دلار است، افزود: حجم سرمایه‌گذاری در دست اجرای کنونی صنعت پتروشیمی ۴۰ میلیارد دلار است که ۱۳ میلیارد دلار آن فاینانس‌شده از منابع داخلی و خارجی است.
به گفته محمدی، برای تکمیل طرح‌های پتروشیمی جهش دوم صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۵ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که منابع آن پیش‌بینی شده است.
ارائه خوراک خارج از قاعده به واحدها یعنی ایجاد بازار کاذب
وی با اشاره به کاهش نرخ خوراک پتروشیمی و مسائلی که در پی این موضوع اتفاق افتاد، اظهار کرد: هر زمان که خارج از قاعده نرخ خوراک را کاهش داده‌ایم، دلال‌هایی به وجود آمدند به گونه‌ای که در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶، ۳۵ شرکت جدید به وجود آمد و این در حالی است که شرایط عادی توسعه تنها پنج تا شش درصد است.
مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی افزود: این افزایش نشان از ایجاد تقاضای کاذب می‌دهد البته در قراردادهای بلندمدت که با شرکت‌های بزرگ منعقد می‌کنیم تخفیف‌های پلکانی را در نظر می‌گیریم و فروش اعتباری به صنایع پایین دستی نیز انجام می‌شود.
وی با بیان این‌که شش طرح تامین خوراک در پتروشیمی در حال اجراست که سه طرح آن مربوط به ان جی ال و گازهای همراه است، ادامه داد: با راه‌اندازی این شش طرح ظرفیت تامین خوراک به ۱۵ میلیون تن می‌رسد. علاوه بر این همزمان با این طرح از صنعت نفت، گاز و پالایش و پخش نیز تامین خوراک خواهیم داشت و بدین ترتیب میزان خوراک از ۶۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه در سال ۱۴۰۴ می‌رسد.
کاهش قیمت محصولات پتروشیمی یعنی حضور دلال ها
در این نشست خبری مرضیه طهماسبی، رییس دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی در بورس کالا و حمایت از صنایع پایین دست گفت: هر جا کاهش قیمت خارج از قاعده داشتیم، دلال ها حضور پیدا می کنند. در سال 1397، ارز 4200 تومانی خاطره بسیار بدی برای همه داشت. در سال 89 هم تخفیف 15 درصدی باعث ورود دلال ها شد.
وی ادامه داد: ما هر دو هفته یکبار در شرکت ملی صنایع پتروشیمی جلسه داریم و از همه ظرفیت های دستورالعمل تنظیم بازار استفاده می کنیم.
 

 
 
 
 
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :