١٣٩٩/٠٦/٠٣ ١:٢٤ ب ظ
کد خبر : ٧٢١٤٥
اردکانیان گفت:
از 3 درصد تولید و صادرات برق 30 درصد نیاز ارزی کشور مرتفع می شود
وزیر نیرو با بیان اینکه 3 درصد کل انرژی تولیدی برای صادرات ارسال می‌شود، گفت: با این رقم 3 درصد 30 درصد نیاز ارزی کشور را پاسخگو هستیم و این در حالی است که برای تولید این میزان (3 درصد) کمتر از یک درصد کل گاز تولیدی کشور در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود که درواقع معادله مطلوبی است.
به گزارش خبرنگار سهام انرژی، رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز ( 3 شهریور 99) در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، به مصوبه روز گذشته هیات وزیران در خصوص گزارش وزارت نیرو مبنی بر عملکرد صنعت برق در مدیریت مصرف اشاره و اظهار داشت: در همه بخش‌ها از جمله صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات، خانگی و بخش عمومی همکاری‌های لازم صورت گرفته است.
اردکانیان با تاکید بر اینکه با صرفه‌جویی در بخش خانگی و دستگاه‌های سرمایشی امکان صادرات بیشتر برق به همسایگان را خواهیم داشت، تاکید کرد: در طرح برق امید هدف اصلی اصلاح مصرف خانگی و حمایت از مشترکین کم‌مصرف و تشویق به خوش‌مصرفی در پرمصرف‌ها و همچنین قدردانی از کم‌مصرف‌ها از محل صرفه‌جویی است. برای اجرایی شدن این برنامه، یک مهلت دو ماهه برای تدوین جزئیات دستورالعمل‌ها در نظر گرفته شده که مشترکین خانگی از وضعیت مصرف خود مطلع شوند.
اردکانیان افزود: با کمک مردم در حالی امسال را سپری کردیم که خاموشی نداشتیم و انرژی بیشتری نیز عرضه کردیم. بخش صنعت بیش از 11 درصد انرژی بیشتر دریافت کرد. کشاورزی نیز ضمن همکاری در ساعات اوج بار و خاموش کردن موتورهای چاه 4 درصد برق بیشتر دریافت کردند.
وی گفت: ضمن اینکه ما برق مورد نیاز و افزایش تقاضا از سوی صنایع و کشاورزی را پاسخ دادیم، در زمینه صادرات انرژی نیز توانستیم بیش از سال قبل پاسخگو باشیم که علاوه بر انجام تعهدات، منبع درآمد ارزی در سالهای تحریم و زمانی است که درآمدهای نفتی کاهش یافته است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر 900 هزار کیلومتر شبکه انتقال و توزیع داریم که در حال فرسودگی هستند. برای نوسازی و جایگزینی آنها نیاز به منابع مالی است و این در حالی است که با 10درصد صرفه‌جویی در مصرف برق می‌توانیم نسبت به بهسازی این شبکه اقدام کنیم.
اردکانیان با بیان اینکه اصلاح مصرف، عرصه جدیدی است که جای بزرگی برای آن تدارک دیده شده، گفت: با این رویه تاب‌آوری جامعه با مصرف انرژی دنبال خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه فاز اول پویش الف ب ایران، با موفقیت تمام شد، بیان کرد: با برگزاری جشن اجرای دویست و بیست و هفتمین پروژه، فاز اول به اتمام رسید که برای اتمام این طرح 33 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده بود که از این میزان حدود 29 هزار میلیارد تومان مربوط به صنعت برق بوده و از رقم 29 هزار میلیارد تومان 24 هزار میلیارد تومان مربوط به تولید برق بوده است.
وزیر نیرو گفت: طی هفت سال گذشته و یک سال آینده باقی مانده از دولت تدبیر و امید جمعاً 20 هزار و 200 مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد یعنی به طور متوسط سالی 2500 مگاوات نیروگاه وارد مدار شده است در حالی که سال‌های پیش و قبل از دولت تدبیر و امید این رقم 1800 مگاوات بوده است.
اردکانیان با بیان اینکه در طرح پویش، اجرای 250 طرح هدفگذاری شده است، افزود: برای اجرای این تعداد طرح 50 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهد شد. برای اجرای این طرح‌ها 200 شرکت پیمانکاری و 150 شرکت مشاور مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: تا روز گذشته از 250 پروژه 60 پروژه با سرمایه‌گذاری 16 هزار میلیارد تومان افتتاح شده که 10هزار میلیارد تومان مربوط به برق، 8600 میلیارد تومان مربوط به بخش تولید و 70 درصد سرمایه‌گذاری در طرح‌ها در حوزه تولید برق بوده است.
اردکانیان با بیان اینکه در دولت یازدهم هر سال 40 هزار میلیارد تومان در صنعت برق سرمایه‌گذاری شده است، افزود: 60 درصد سرمایه از سوی بخش خصوصی بوده است.
وی ادامه داد: امسال طرح‌های پویش به دو دسته تقسیم شده؛ 200 پروژه در حوزه ساخت و ساخت و 50 پروژه در حوزه ساز و کار است که اگر اجرایی شوند موجب خدمت‌رسانی سریع به مردم و کاهش هزینه‌ها خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه 132 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای پروژه‌های آب روستایی دریافت کردیم، گفت: تاکنون بیش از 10 هزار و 800 روستا به شبکه آب سالم و پایدار وصل شدند و این در حالی است که تنها 53 درصد جمعیت روستایی دنیا به آب دسترسی دارند. تعریف دسترسی به ایران با جهان متفاوت است در ایران دسترسی پایدار تعریف شده که تاکنون 7 میلیون و 700 هزار نفر روستایی به آب پایدار دسترسی دارند و این تعداد تا سال آینده به نزدیک 10 میلیون نفر می‌رسد و به این ترتیب 80 درصد جمعیت روستایی به شبکه پایدار آب دسترسی خواهند داشت.
اردکانیان همچنین گفت: ما در بخش فاضلاب نیز موفقیت‌های خوبی داشته‌ایم. قبل از انقلاب فقط سه تصفیه‌خانه فاضلاب داشتیم. جمعیت 2.3 برابر شده اما تعداد تصفیه‌خانه‌ها 60 برابر شده است.
وی افزود: تا پایان دولت، تعداد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب به عدد 96 می‌رسد که این رکورد را در کشور دیگری نمی‌توان دید.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه هر دو ماه یک تصفیه‌خانه آب وارد مدار ‌شده، اظهار داشت: تاکنون 39 تصفیه‌خانه آب به بهره‌برداری رسیده و تا نیمه سال 1400 به عدد 54 خواهد رسید.
وی درباره انتقال آب از خزر بیان کرد: هیچ طرح انتقال آبی بدون مطالعات دقیق و کار کارشناسی مجوز دریافت نمی‌کند. ما طرق مختلف تامین آب را مطالعه می‌کنیم. مطالعه آبهای متعارف و غیرمتعارف از جمله آبهای شور و ژرف و بخار را در دستور کار قرار می‌دهیم. در مورد خزر فاز یک مطالعه انجام شده و به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده که تایید یا رد می‌شود. مجموعه شرایط برای انتقال آب بررسی خواهد شد. ما مجوز سازمان محیط زیست را دریافت کردیم؛ با شرایط و الزامات به مجری طرح منعکس شده است.

چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :