١٣٩٩/٠٦/٣٠ ١:٤٦ ب ظ
کد خبر : ٧٢١٨٤
دبیر کمیته تخصصی سندیکای صنعت برق به "سهام انرژی" گفت:
پروژه های صنعت برق متاثر از افزایش نرخ ارز
تبیانیان گفت: صددرصد پروژه های صنعت برق به صورت مستقیم و غیر مستقیم به نوسانات نرخ ارز و تبعات آن مرتبط هستند و عواقبی از جمله توقف اجرای پروژه ها را در پی دارد.
علی تبیانیان دبیر کمیته تخصصی سندیکای صنعت برق در گفتگو با خبرنگار سهام انرژی، در زمینه تبعات افزایش نرخ ارز در پروژه های صنعت برق و فعالیت بخش خصوصی در این صنعت اظهار داشت: صد درصد پروژه های صنعت برق به صورت مستقیم و غیر مستقیم به نوسانات نرخ ارز و تبعات آن مرتبط هستند؛ در واقع افزایش نرخ ارز در تمامی کالاهای مورد مصرف در سطح جامعه موثر است و این افزایش منجر به تورم می شود و مشکلاتی را در تداوم و به ثمر رسیدن پروژه ها ایجاد می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در صنعت برق یک سری پروژه ها و تجهیزاتی وجود دارد که ارزبری مستقیم دارند مثلا ۴۰ تا ۵۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز ادوات "قطع و وصل" باید از خارج کشور وارد شود. بخش دیگری از تجهیزات به صورت غیر مستقیم از نرخ ارز متاثر است. به گونه ای که شرکت های تولیدی نیازمند مواد اولیه تولید داخل هستند که در صنایع همرده و یا بالادست آنها تولید می شود و طبیعتا  تاثیرپذیری دیگر صنایع و یا صنایع بالادست از نرخ ارز موجب تاثیرگذاری غیرمستقیم بر تولیدات پایین دست در صنعت برق خواهد شد. در واقع این زنجیره تامین به طور مستقیم و غیر مستقیم به ارز مرتبط اند و با افزایش نرخ ارز ضریب آلفا و قیمت قراردادها و وتجهیزات پروژه ها نیز تغییر می کند.
تبیانیان افزود: وقتی تولید کننده ای قرارداد می بندد با نرخ ارز و میزان تورم مشخصی این توافق را نهایی و کار را شروع می کند و در زمانی که نرخ ارز به دور از انتظار افزایش می یابد تمام برنامه ریزی های مالی پروژه دچار مشکل می شود و ضمن برهم خوردن تعادل و توقف قرارداد، مانعی بر ادامه فعالیت خواهد بود.
دبیر کمیته تخصصی سندیکای صنعت برق به تبعات افزایش نرخ ارز و عدم ارائه پروژه از سوی کارفرما و بلاتکلیفی آن نیزگفت: از سوی دیگر این افزایش نرخ ارز باعث امتناع دولت و کارفرما از ارائه پروژه ها و برگزاری مناقصات مورد نیاز صنعت برق خواهد شد. مثلا در حوزه انتقال برق پروژه ای به دلیل عدم تثبیت قیمت ها و بلاتکلیفی در آن پروژه به مرحله اجرا در نمی آید و این به تعویق انداختن ها تبعات خود را در صنعت برق اعم از خاموشی ها، کاهش حجم کار بخش خصوصی و پیمانکاری و همچنین بیکاری و غیره را در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: روند رشد مصرف برق در کشور همواره بیش از ظرفیت های نیروگاهی و زیرساختی بوده است. با رشد کنونی مصرف برق شاهدیم که تابستان هر سال را با نگرانی و استرس ناشی از احتمال بروز خاموشی سپری می کنیم لازمه رفع این چالش علاوه بر صرفه جویی و مدیریت مصرف، افزایش و توسعه زیرساخت های شبکه برق است. اگر پروژه های جدید در حوزه انتقال و فوق توزیع و همچنین نیروگاه ها اجرا و ساخته شوند نگرانی ها از پیک مصرف برق در تابستان کمتر می شود و لازمه آن تداوم پروژه های پیمانکاری  صنعت برق و تامین مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولیداست. حال با وجود مشکلاتی از این دست، متاسفانه نوسان نرخ ارز به توقف قراردادها و اجرای پروژه ها ی حاضر و آتی منجر خواهد شد و وضعیت اقتصاد بیمار صنعت برق را بغرنج تر خواهد کرد.
 
 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :