١٤٠٠/٠٥/١٩ ١٠:١٧ ق ظ
کد خبر : ٧٢٦٧٨
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر افزایش ظرفیت تولید نفت تاکید کرد:
نفت، موضوع کوچکی نیست بلکه فرازی از اقتصاد مقاومتی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بار دیگر بر ضرورت افزایش ظرفیت تولید نفت تاکید کرد و گفت: برخی پس از انقلاب از کاهش تولید نفت ابراز خرسندی کردند؛ حال آنکه صدام با اتکا به درآمدهای نفتی که به‌واسطه کاهش تولید از سوی ایران افزایش یافته بود، با ما جنگید. وقتی کشور تضعیف شود؛ بقیه (کشورها) جرات تعرض پیدا می‌کنند.
به گزارش سهام انرژی از شانا، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در آیین امضای موافقت‌نامه‌های همکاری بین پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت با دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور، با بیان این مطلب افزود: نفت موضوعی است که بسیاری سعی کرده‌اند آن را کوچک جلوه دهند، اما نه تنها فراز مهم اقتصاد مقاومتی، نفت است، بلکه تحریم‌ها هم همواره در مرحله نخست، نفت را نشانه گرفته است و هدف اصلی آمریکا این بود که صادرات نفت ما را به صفر برساند بنابراین اهمیت موضوع نفت در ایران بسیار روشن و افق صنعت نفت برای کشور بسیار حائز اهمیت است.
هدف اصلی باید شتاب‌بخشی در تولید نفت باشد
وی با اشاره به ظرفیت تولید ۴ میلیون بشکه‌ای نفت ایران (روزانه) در مقایسه با ظرفیت تولید بیش از ۱۰ میلیون بشکه‌ای کشورهای آمریکا، روسیه و عربستان و حرکت سریع بعضی از کشورهای همسایه در این مسیر، یادآور شد: بسیار واضح است اگر اعدادی کمتر از این ارقام به ذهن‌مان بیاید، راه را اشتباه رفته‌ایم و در مسیر میل دشمن و تضعیف کشور گام برداشته‌ایم. هدف اصلی ما باید شتاب‌بخشی به روند افزایش تولید نفت باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به پیشرفت‌های کشور در حوزه ساخت تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و گفت: امروز دیگر از ۱۰ گروه کالاهای کاربردی عبور کرده‌ایم و توان ساخت حدود ۸۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را در داخل داریم، شرکت‌های سازنده ما نیز مانند گذشته نیستند و امروز با کار منسجم در قالب کنسرسیوم حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.
حمایت صریح از شکل‌گیری پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت
آقامحمدی با بیان اینکه مطالعات صورت گرفته به خوبی حاکی از فراهم بودن امکان افزایش ظرفیت تولید نفت کشور تا ۷.۴ میلیون بشکه در روز است، ادامه داد: در میان مجموعه توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، جای ساختار و مجموعه‌ای برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خالی بود که شکل‌گیری پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت به رفع این خلا کمک کرده است.
وی با اشاره به بعضی از انتقادها درباره این پارک از جمله چرایی انتخاب انبار نفت ری به این منظور، اعلام کرد: باید برای چنین ساختاری، فضایی بزرگ اختصاص می‌یافت، ما برای افزایش ظرفیت تولید نفت تا بیش از هفت میلیون بشکه طی ۱۰ سال آینده به ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم و این یعنی انجام حدود ۷ تا ۸ میلیارد دلار کار در حوزه فناوری، ضمن اینکه برآورد شده است این میزان سرمایه‌گذاری طی ۲۵ سال بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد دلار بازگشت سرمایه به دنبال داشته باشد.
نگوییم تشریفاتی یا زائد!
رئیس دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری ایجاد ساختار پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و اقدام‌هایی از این دست را دارای نقش کلیدی و موثر در صنعت نفت خواند و گفت: این کارها تشریفاتی یا زائد نیست؛ اگر می‌خواهیم استقلال خود را تامین کنیم باید به حوزه‌های مبتنی بر علم و فناوری بیش از پیش توجه کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تصور کنید در شرایطی که حداقل ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز برای احداث یک پتروپالایشگاه از داخل کشور تامین می‌شود، احداث چنین مجموعه‌ای تا چه حد می‌تواند به رونق کسب و کار در صنعت نفت کمک کند، ما به ترسیم آینده نفت با محوریت دانش و به تحول در این عرصه نیاز داریم.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :