به گزارش خبرنگار سهام انرژی، محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، در حاشیه سومین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران با حضور در جمع خبرنگاران درباره نیاز به سوخت زمستانه نیروگاه ها و تامین آن از سوی وزارت نفت گفت: نیاز اعلامی ما برای سوخت نیروگاهها در فصول سرد سال روزانه حدود 225 میلیون لیتر سوخت معادل است که در صورت تامین این میزان سوخت مشکلی برای تامین برق تمامی مشترکان صنعت برق ایجاد نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 14 میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاهها مصرف شد، گفت: نیاز اعلامی ما برای سوخت نیروگاهها در فصول سرد سال روزانه حدود 225 میلیون لیتر سوخت معادل است که در صورت تامین این میزان سوخت مشکلی برای تامین برق تمامی مشترکان صنعت برق ایجاد نشده و طبیعتا شاهد بروز خاموشی در کشور هم نخواهیم بود.
وی ادامه داد: سال گذشته 193 میلیون متر مکعب معادل سوخت تامین شد که این رقم امسال افزایش یافته اما در عین حال امسال نمیتوانیم از نیروگاههای برقآبی استفاده کنیم. نیروگاه اتمی بوشهر هم تا دی ماه خاموش است. عدم استفاده از این دو بخش نیروگاهی، میزان مصرف سوخت را 14 میلیون متر مکعب افزایش میدهد
.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره اینکه مخازن سوخت مایع نیروگاهها حدود هفت درصد بیشتر از سال گذشته پر شده است، گفت: برای جبران کمبود تامین گاز نیروگاهها در فصول سرد سال درصددیم تا اخر آبانماه تمامی مخازن گازوئیل نیروگاهها را پر کرده و تبادل انرژی از جنوب به سمت شمال را افزایش دهیم. همچنین تعمیرات واحدهای سیکلترکیبی را هر چه زودتر به اتمام برسانیم تا از ابتدای آذرماه با استفاده از این واحدها بتوانیم با مصرف سوخت کمتر توان تولیدی بیشتری داشته باشیم.
خاموشی زمستان به دلیل کسری سوخت تحویلی به نیروگاه هاست
طرز طلب در مورد احتمال خاموشی در زمستان امسال گفت: بروز خاموشی در فصول سرد سال بابت کسری توان تولید نیروگاههای موجود نیست، بلکه مشکل اصلی تامین سوخت نیروگاهها است. در حال حاضر اوج مصرف برق کشور حدود 40 هزار مگاوات و توان تولید نیروگاهها 53 هزار مگاوات است؛ از اینرو مشکلی به لحاظ ظرفیت تولید برق نداریم.
وی ادامه داد: همزمان با کاهش شدید دما در کشور و به تبع آن افزایش مصرف گاز بخش خانگی، ناچار به استفاده از سوخت مایع در نیروگاهها میشویم؛ در حال حاضر نگرانیم که طی بازه زمانی اواخر آذر تا بهمنماه کاهش شدید دما در کشور موجود افت فشار گاز در مناطق شمال و شمالشرقی کشور شده و نتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاههای این منطقه را به خوبی تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: در نقطه بحرانی شمال و شمالشرق کشور 16 نیروگاه قرار گرفته که در فصول سرد سال به دلیل افزایش مصرف، دچار افت فشار گاز میشوند، بنابراین ناچار به استفاده از سوخت مایع در این واحدها هستیم. با توجه به اینکه بخش عمده مصرف برق کشور در این ناحیه قرار گرفته در تلاشیم تا اواخر آذرماه وضعیت مخازن سوخت این نیروگاهها به شرایط مطلوبی برسد.
طرزطلب اضافه کرد: معمولا خاموشی مطرح شده در فصول سرد برای صنایع بزرگ است؛ بدین منظور امیدواریم با مقداری کنترل مصرف بخش خانگی بتوانیم زمستان امسال را به راحتی سپری کنیم و مجبور به اعمال محدودیت گاز و برق برای صنایع بزرگ هم نشویم.
امکان استفاده از میعانات گاز در نیروگاه ها وجود ندارد
وی در خصوص استفاده از میعانات گازی برای سوخت نیروگاهها، گفت: اجرای این طرح مطمئنا به امسال نخواهد رسید؛ سال گذشته تست و آزمایش مربوطه برای انجام این طرح انجام شده و امکان انجام آن با لحاظ برخی ترتیبات و ملاحظات در واحدهای نیروگاهی به اثبات رسیده است ولی اجرای این طرح در هر نیروگاه حداقل به 20 میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامه داد: این مسئله به اطلاع مسئولان مربوطه رسیده و در صورت موافقت آنها برای صرف این هزینه امکان اجرای آن وجود دارد، اما در شرایط موجود با لحاظ شرایط فعلی و این سطح امکانات، قابلیت استفاده از میعانات گازی به صورت عمده در نیروگاهها وجود ندارد.