١٤٠٠/٠٨/١٠ ١:٥٠ ب ظ
کد خبر : ٧٢٨١٣
سیاستگذاری وزارت نیرو در راستای بهینه سازی مصرف،
طراحی الگوی جدید تنبیه و تشویق به کلیه مشترکان مصرف برق
متولی زاده با اشاره به برنامه‌های دولت در راستای تشویق و تنبیه مشترکان پر مصرف گفت: ابزارهایی را در نظر گرفته‌ایم که به محض تصویب دولت آنها را اعلام خواهیم کرد و بر اساس آن برای مشترکان پر مصرف، جرایم سنگینی را لحاظ می کنیم که به شرط تصویب دولت، اجرایی می شود.
به گزارش سهام انرژی، محمدحسن متولی‌زاده مدیرعامل توانیر،در حاشیه برگزاری چهارمین روز نمایشگاه برق با حضور در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب با بیان این موضوع که در حوزه مقابله با پرمصرف‌ها باید به بحث فرهنگسازی توجه کنیم، گفت: باید شرایطی ایجاد شود تا سیاست‌های مقابله ای در دستور کار قرار گیرد و برای این کار نیازمند حمایت عموم مردم هستیم. البته راه‌های تشویقی را نیز برای کسانی که مصرف خود را کاهش می دهند نیز لحاظ کرده ایم.
وی با بیان اینکه ارزش انرژی مصرفی در ایران بیش از ۵۰ میلیارد دلار است که می تواند تبدیل به رفاه و آرامش و یا تبدیل به حرارت و آلودگی شود، گفت: تا این لحظه سیاست هایی که دنبال می شود، به دلیل اینکه نرخ انرژی پایین بوده هیچ اثر خاصی را نداشته است و اگر شاهد کاهش مصرف بوده‌ایم به دلیل مدیریت مصرف خود مشترکان بوده است. اما اکنون دولت به این نتیجه رسیده که می تواند از این فرصت استفاده کند.
وی ادامه داد: طرح‌هایی در این راستا مطرح شده اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است و ما به عنوان وزارت نیرو و بخش برق به دنبال این مسئله هستیم.
مدیر عامل توانیر گفت: قطعا کسانی که در حد الگوی تعیین شده مصرف می کنند، مورد حمایت ما هستند و هدف دولت این است که این افراد از یارانه انرژی استفاده کنند و یارانه کسانی که پر مصرف تلقی می شوند کاهش یابد و در شرایط لزوم این یارانه حذف شود. البته باید گفت که مشترکان خانگی به راحتی می توانند میزان مصرف خود را کاهش دهند و ما نیز به دنبال ایجاد ابزارهای تشویقی برای کاهش مصرف برق مشترکان هستیم.
وی با اشاره به وضعیت تامین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان، گفت: میزان مصرف گاز در بخش خانگی در فصل زمستان افزایش می یابد، بطوریکه از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز توزیعی در کشور ۶۳۰ میلیون مترمکعب مربوط به بخش خانگی است و همین مسئله موجب ایجاد محدودیت برای تامین گاز نیروگاه‌ها می شود.
به گفته مدیرعامل توانیر، هماهنگی بسیار خوبی در وزارت نفت و نیرو برای تامین گاز نیروگاه‌ها به وجود آمده اما رفتار مردم در این بخش بسیار تعیین کننده است. اگر مصرف مدیریت شود می توانیم زمستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
به گفته متولی‌زاده، ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز تنها در بخاری‌های دودکش دار مصرف می شود که اگر اینها تبدیل به بخاری های استاندارد شوند، میزان مصرف گاز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد. یعنی ۲۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در گاز صورت می گیرد که این میزان تمام کمبود گاز کشور را جبران می کند.
وی در خصوص احتمال وقوع خاموشی‌ها در زمستان و تابستان پیش رو گفت: وزارتخانه های نیرو و نفت تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این مسئله می کنند و امیدواریم که خاموشی در هیچ مقطعی اتفاق نیفتد اما موضوعی که تعیین کننده بوده مصرف مردم است.
با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال مصرف برق 85 درصد مشترکان در حد الگوی مصرف بوده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون قبض برق حدود 25 میلیون نفر زیر 30 هزار تومان بوده و این تعداد مشترک الگوی تعیین شده را رعایت کرده‌اند.
متولی زاده با تاکید بر اینکه 13 درصد مشترکان تا دو برابر الگوی مصرف از انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند، ادامه داد: اما در این میان دو درصد مشترکان بیش از دو برابر الگو تعیین شده مصرف برق دارند.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: میزان مصرف مازاد این 15 درصد پرمصرف حدود هفت میلیارد کیلووات ساعت بوده است؛ اگر این مشترکان در این بازه زمانی همانند سایر مردم از انرژی الکتریکی استفاده می‌کردند مطمئنا شاهد بروز هیچگونه خاموشی در کشور نبودیم. بر اساس ارزیابی صورت گرفته میزان مصرف برق 15 درصد یاد شده معادل کل مصرف 85 درصد مشترکان کم مصرف است.
وی با اشاره به هزینه برق مشترکان کم مصرف و پرمصرف خانگی در کشور، گفت: نرخ هزینه برق مشترکان در حد الگوی مصرف حدود 80 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است که سهم مصرفی این بخش حدود 40 میلیارد کیلووات ساعت است. در نقطه مقابل نرخ مشترکان پرمصرف حدود 2.5 برابر این رقم است و 250 تومان به ازای هر کیلووات ساعت می‌رسد.


 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :