١٤٠١/٠٨/٠٣ ١:١٢ ب ظ
کد خبر : ٧٣٢٥٩
مدیرعامل نماد بورسی ونیرو تاکید کرد که به دلیل ناکارآمدی اقتصاد برق،
صندوق توسعه ملی انگیزه ارائه تسهیلات به صنعت نیروگاهی را ندارد
تقی زاده گفت: یکی از معضلاتی که در صنعت برق وجود دارد ناکارآمدی صنعت برق است و به دلیل چالش های ارزی شرکت های نیروگاهی دچار مشکل هستند و صندوق توسعه ملی نیز انگیزه ارائه تسهیلات به این بخش را ندارد.
به گزارش بازارانرژی، حسینعلی تقی زاده مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نیرو با نماد بورسی ونیرو، امروز 3 آبان ماه در نشست خبری با اشاره به این موضوع که یکی از معضلات صنعت برق ناکارآمدی اقتصاد صنعت برق است گفت: به دلیل چالش های ارزی شرکت های نیروگاهی دچار مشکل هستند و صندوق توسعه ملی نیز انگیزه ارائه تسهیلات به این بخش را ندارد و اگر وزارت نیرو نتواند صندوق توسعه ملی را متقاعد کند تا به سهولت تسهیلات به بخش خصوصی ارائه شود، پروژه های بخش خصوصی نیروگاهی با چالش جدی روبرو خواهند شد.
وی با بیان اینکه هدف شرکت ما سرمایه گذاری در حوزه برق، آب و فاضلاب، بورس، مسکن و بازرگانی است، اظهار داشت: ما بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه صنعت برق و نیروگاهی داشته ایم.
وی افزود: ۱۴۰۰مگاوات نیروگاه تحت مالکیت شرکت‌های زیرمجموعه داریم که ۱.۵ درصد ظرفیت نیروگاه های نصب شده کشور را شامل می شود، از جمله این نیروگاهها سیکل ترکیبی یزد با ۵۷ مگاوات ظرفیت، خوی ۳۵۰ مگاوات و آریان زنجان با ۵۴۶؟مگاوات ظرفیت است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری نیرو با بیان اینکه استراتژی ما این است که تا سقف ۵ هزار مگاوات در حوزه نیروگاهی سرمایه گذاری کنیم، خاطرنشان کرد: بر این اساس برنامه ما این است که ۴۵۰۰ مگاوات در بخش نیروگاه حرارتی، گازی، سیکل ترکیبی و CHP و ۵۰۰ مگاوات در حوزه نیروگاههای خورشیدی و بادی سرمایه گذاری خواهیم کرد.
وی بیان داشت: در حال حاضر از ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی روی ۱۴۰۰مگاوات سرمایه گذاری شده و در مدار قرار دارند، یعنی ۳۰ درصد برنامه انجام شده، در بخش تجدیدپذیرها نیز ۲ پروژه فعال داریم یک پروژه ۲۰۰ مگاواتی در کاشمر و یک ۵۰ مگاواتی بادی در قزوین داریم که امیدواریم زودتر وارد مدار شوند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری نیرو با اشاره به چالش های اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی بیان داشت: تمام نیروگاه هایی که از صندوق توسعه تسهیلات دریافت کردند با تغییرات نرخ ارز برای بازپرداخت اقساط دچار مشکل شدند.
وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری نیرو۶ نیروگاه دارد که بر اساس مصوبه دولت باید بانک مرکزی ارز را با نرخ رسمی در اختیارشان قرار دهد و بازپرداخت آنها ریالی باشد اما این اتفاق نیفتاد، ما به دیوان عدالت شکایت کردیم و رای بدوی و تجدیدنظر را اخذ واجرایی کردیم تا مشکل حل شود و بتوانیم ارز را با نرخ رسمی دریافت کنیم.
وی تاکید کرد: ما از معدود شرکت‌هایی هستیم که هیچ وابستگی به دولت نداریم.
تقی زاده گفت : ما پروژه ۱۰۰ مگاواتی را در مناقصه ۴ هزار مگاواتی نیروگاههای خورشیدی ساتبا با نرخ ۶.۹ سنت دلار به ازای هر کیلووات ساعت برنده شدیم که این عدد بسیار جذابیت قیمتی برای سرمایه گذاری دارد چون در حال حاضر بهای برق در بازار به 100 تومان در هر کیلو وات ساعت می رسد.
وی همچنین بیان کرد: ما پروژه پارک انرژی را تعریف کردیم که بر پایه آن ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه در کاشمر احداث می شود و این رویه می تواند الگویی برای مناطقی باشد که انرژی بالایی مصرف می کنند.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو باید کمک کند نهاد رگولاتوری برق تشکیل شود، افزود: البته این موضوع در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد اما به نتیجه نرسیده است.

برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :