١٤٠٢/٠٣/١٨ ٤:٢٢ ب ظ
کد خبر : ٧٣٤٤١
مدیرعامل فرابورس در پاسخ به سوال خبرنگار "بازار انرژی" گفت:
سرمایه گذاران عادی ترجیحا در بازار پایه فرابورس سرمایه گذاری نکنند
بازارهای پایه از ریسک بالایی برخوردارند و به سرمایه گذاران عادی توصیه می شود در این نوع بازارها که با علائم قرمز و نارنجی و زرد تقسیم بندی شدند مستقیما سرمایه گذاری نکنند و ترجیحا از سرمایه گذاری غیرمستقیم و بازارهای کم ریسک استفاده کنند.
محمد علی شیرازی مدیرعامل فرابورس صبح امروز( 18 خرداد) در نشست خبری که در حاشیه  نمایشگاه فاینکس 2023 در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار شده بود در پاسخ به سوال خبرنگار بازار انرژی که اخیرا حواشی در خصوص خرید سهام برخی از شرکت های پتروشیمی که در بازار پایه فرابورس پدید آمده بود که این شرکت ها با وجودی که هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده اند و بعضا در مرحله زمین بایر هستند اما سرمایه گذاران عادی برای خرید سهام این شرکت ها نا آگاهانه از هم پیشتازی می کنند، گفت: بازارهای پایه یکی از بخش های موجود در بازار سرمایه است که این شرکت ها در بازارهای پایه قابلیت ارتقا به بازارهای  بالاتر را نیز دارند. سازمان بورس هم برنامه مفصلی برای پذیرش چنین شرکت هایی اتخاذ کرده است تا شرکت هایی پذیرش شوند که قابلیت ارتقا به بازارهای دوم و یا اول بورس را داشته باشند.
شیرازی گفت: این شرکت ها در بازار پایه قابلیت معامله در بازار حراج را ندارند و حجم شناور پایینی دارند و یا حاکمیت شرکتی آن ها رعایت نمی شود و اینها عملیات آتیه ای ندارند اما به این شرکت ها فرصت داده می شود در مدت زمان یک تا دو ساله بتوانند معیار حراج پیوسته را به دست آورند.
وی افزود: اگر در این بازه زمانی بتوانند به این قابلیت دست پیدا کنند می توانند از بازار پایه ارتقا یابند.
به گزارش بازار انرژی، شرکت هایی مانند کازرون، ممسنی و دهدشت از جمله شرکت های پتروشیمی هستند که مدت ها در بازار پایه فرابورس پذیرش شدند و مردم عادی نیز اخیرا با رشد بازار سرمایه و ناآگاهانه اقدام به خرید سهام این شرکت ها کرده اند درحالیکه این شرکت ها به لحاظ بنیادی و پرریسک بودن نمی توانند سطح انتظار آتیه سهامداران را برآورده کنند.
شیرازی امروز گفت: ما به سرمایه گذاران عادی و خرد که از بازار سرمایه اطلاع کافی ندارند توصیه می کنیم که در این بازارهای ریسک بالا، سرمایه گذاری نکنند و از بازارهای غیرمستقیم و یا بازارهای کم ریسک مثل شرکت های پذیرش شده در بازارهای  اول و دوم برای سرمایه گذاری استفاده کنند.

توقف نمادها خط قرمز است
شیرازی در ادامه درمورد بسته شدن نمادها در فرابورس اظهار کرد: سیاست این است که در صورت امکان نمادی بسته نشود و اگر بنا به ضرورت بسته شد بیشترین تلاش این است که بازگشایی شود. خط قرمز ما توقف نماد است. وقتی نمادی متوقف می‌شود بورس‌ها هم به دلیل عدم اخذ کارمزد متضرر می‌شوند.
وی ادامه داد:  مصوبه اخیر سازمان بورس درمورد لغو پذیرش شرکت‌ها راهگشا است، پیش از این برای لغو پذیرش باید از شرکت‌ها ارزش‌گذاری میگرفتیم که فرایندی طولانی بود، با این مصوبه الزام به ارزشگذاری برداشته شده است.
وی با بیان اینکه دستورالعمل مناسبی برای تامین مالی جمعی وجود ندارد، عنوان کرد: ۱۸ سکو مجوز تامین مالی جمعی از ما اخذ کردند که مصمم تعداد آن‌ها افزایش یابد. البته برخی فعال نیستند و اگر ندارند فعال شوند باید مجوز خود را واگذار کنند. بازار ثانویه تامین مالی جمعی تا پایان شهریور راه اندازی خواهد شد.مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر اینکه توقف نمادها خط قرمز این شرکت است، از بررسی افزایش دامنه نوسان در سازمان بورس خبر داد.

در سال 1401 نزدیک به 17 عرضه اولیه داشتیم
مدیرعامل فرابورس با تاکید بر اینکه شرایط بازار سرمایه در سال گذشته از سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ فاصله گرفت، اظهار کرد: در سال گذشته ۱۷ عرضه اولیه در بازار فرابورس انجام شد؛ همچنین شاهد پذیرش شرکت تپسی به عنوان اولین شرکت اقتصاد دیجیتال بودیم. سال قبل پذیرش اولین صندوق اهرمی و املاک و مستغلات انجام و در اوایل سال جاری نیز اولین اوراق قرض‌الحسنه منتشر شد.
 
راه اندازی بازار SME ها از برنامه های سالجاری
وی درمورد برنامه‌های فرابورس در سال جاری توضیح داد: یکی از برنامه‌های سال جاری راه‌اندازی بازار توافقی برای شرکت‌های سهامی عام است که شرایط پذیرش در بازارهای دیگر را ندارند. همچنین بازار SME فعال خواهد شد، این بازار مختص شرکت‌های دانش بنیان کوچک و استارت اپ‌ها است، هیات پذیرش این بازار تشکیل شده است. سال خوبی برای پذیرش شرکت‌های دانش بنیان است.
مدیرعامل فرابورس ادامه داد: سال قبل بر پذیرش شرکت‌های دانش بنیان و صندوق‌های جسورانه تاکید داشتیم و بزرگ‌ترین صندوق جسورانه را پذیرش کردیم، این فرایند امسال هم ادامه دارد.

بازار سوم فرابورس فعالی می شود
شیرازی از فعال‌سازی بازار سوم در فرابورس خبر داد و گفت: این بازار مختص شرکت‌های سهامی خاص است و با همکاری سازمان این اتفاق رخ می دهد. همچنین برنامه دیگر تامین مالی جمعی خواهد بود که کارکرد آن در خصوص تامین مالی خرد است؛ حداکثر تامین مالی ۲۵ میلیارد تومان خواهد بود، ضوابط و ایین‌نامه تنظیم شده است و مخاطب آن عموم مردم هستند. همچنین ایین نامه حاکمیت شرکتی در راستای حفظ منافع سهامداران و الزامات کنترل درخصوص حاکمیت شرکتی را خواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره به روش‌های عرضه اولیه عنوان کرد: روش عرضه اولیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری به سه دلیل انجام می‌شود. نخست آنکه شرکت‌های کوچک ریسک بالاتری دارند، دوم آنکه اگر شرکت‌های کوچک به عموم مردم عرضه شوند عدد کوچک می شود و سون آنکه ترجیح این است که عموم مردم که سرمایه‌گذاران حرفه‌ای نیستند به روش غیرمستقیم در بازار سرمایه‌گذاری کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس افزایش دامنه نوسان در سازمان بورس درحال بررسی است.
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :