به گزارش سهام انرژی از روابط عمومی فرابورس ایران، مالک رحمتی در آستانه عرضه اولیه سهام شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر اظهار کرد: نخستین شرکتی که سازمان اقتصادی کوثر از طریق فرابورس وارد بازار کرد سرمایهگذاری سبحان بود. نیروگاه زاگرس نیز هفته آینده به عنوان دومین شرکت این سازمان وارد بازار میشود و مقدمات عرضه اولیه شرکت مرغ ماهان هم فراهم شده که به زودی عرضه اولیه خواهد شد.
رحمتی با اشاره به اینکه در اوایل سال 98 نیز شرکت کشت و صنعت شریف در فرابورس و هلدینگ سرمایهگذاری گروه کشاورزی در بورس عرضه خواهد شد، از برنامه سازمان اقتصادی کوثر برای معرفی 7 شرکت مادرتخصصی و بزرگ در سال 98 به بازار سرمایه خبر داد.
وی در ادامه به معرفی نیروگاه زاگرس کوثر پرداخت و گفت: زاگرس کوثر تنها نیروگاهی است که با چنین ظرفیت و موقعیتی به طور مستقیم و بدون واسطه به خط دیاله وصل است و در زمینه صادرات به کشور عراق یکی از استراتژیکترین نیروگاههاست.
به گفته قائم مقام مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، نیروگاه زاگرس کوثر همچنین تنها نیروگاهی است که توانسته در سند راهبردی خود از صرف نیروگاهداری خارج شود و در آیندهای نه چندان دور برنامههای توسعهای از جمله نیروگاه بیوگاز را اجرایی میکند. علاوه بر این در بحث انرژیهای تجدیدپذیر فعالیتهای خوبی را در دست اقدام دارد.
مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر نیز در بخش دیگری از نشست خبری یک دیدار، یک عرضه به معرفی و ارائه تاریخچه این نیروگاه پرداخت و گفت: این نیروگاه در زمینی به مساحت 20 هکتار در 25 کیلومتری جاده کرمانشاه به همدان مستقر است که سال 1389 توسط مپنا ساخته شده است. سال 91 نیز به بنیاد شهید و سپس به سازمان اقتصادی کوثر واگذار شد.
محمد جعفری اناری در همین زمینه ادامه داد: در سال 94 شرکت نیروگاه زاگرس کوثر تاسیس و کار بهرهبرداری از آن آغاز شد. این نیروگاه گازی شامل چهار واحد گازی به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات (مجموعا ۶۴۸ مگاوات) است.
جعفری اناری متوسط آمادگی این نیروگاه را 4 میلیون و 500 هزار مگاوات در سال و تولید آن را نیز 2 میلیون و 600 مگاوات ساعت اعلام کرد.
وی در خصوص نیروگاه بیوگاز دامی که جزو طرحهای توسعهای بزاگرس بوده و مطالعات روی آن در حال انجام است، گفت: این نیروگاه علاوه بر تولید برق، مدلهای مختلف کود را تولید میکند و اگر راهاندازی شود، اولین نیروگاهی است که در این حوزه در کشور فعالیت میکند.
در ادامه این نشست، سید چنگیز خضری رئیس هیات مدیره شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر از همکاری این نیروگاه با شرکتهای دانشبنیان در پروژه مدیا خبر داد و افزود: در این پروژه از بهترین تکنولوژیهای روز دنیا برای افزایش راندمان استفاده میشود و شرکت نیروگاه زاگرس کوثر با چنین اقداماتی به سمت استفاده از تکنولوژیهای نوین حرکت میکند.
در بخش پایانی پنجاه و یکمین نشست خبری یک دیدار یک عرضه، مدیر روابط عمومی فرابورس ایران در خصوص عرضه اولیه بزاگرس با اشاره به اینکه عرضه اولیه 5 درصد از سهام نیروگاه زاگرس کوثر به عنوان چهاردهمین عرضه اولیه سال 97 فرابورس در روز یکشنبه 26 اسفندماه انجام خواهد شد، گفت: این شرکت در گروه برق، گاز، بخار و آب گرم قرار دارد که ارزش بازاری این گروه شامل چهار شرکت در حال حاضر 105 هزار میلیارد ریال است و شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر نیز با سرمایه 3 هزار میلیارد ریالی به زودی به جمع این شرکتها اضافه خواهد شد.
مبینا بنیاسدی تعداد کل سهام قابل عرضه بزاگرس را 150 میلیون سهم اعلام کرد که توسط شرکت کارگزاری بانک دی عرضه خواهد شد. به گفته وی حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی در این عرضه، هزار سهم و دامنه قیمتی نیز از 1400 تا 1500 ریال در نظر گرفته شده است.